Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ITTAA 2016 στην Αθήνα: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες στην...

ITTAA 2016 στην Αθήνα: Ψήφος εμπιστοσύνης από τους Ισραηλινούς τουριστικούς πράκτορες στην Ελλάδα

Υπό την αιγίδα και με την οικονομική αρωγή του ΕΟΤ, πραγματοποιείται φέτος στην Αθήνα, το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ισραηλινών Τουριστικών Πρακτόρων, από αύριο 22 έως 24 Νοεμβρίου.
 
Πρόκειται για την σημαντικότερη εκδήλωση της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (The Israel Association of Travel Agencies and Consultants, ΙΤΤΑΑ) του Ισραήλ, την υποστήριξη της οποίας, ενέκρινε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, στο πλαίσιο του στρατηγικής πολιτικής ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού σε νέες -πέραν των παραδοσιακών- αγορές της Υπουργού Τουρισμού κ Έλενας Κουντουρά.
 
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων, όπως παρουσιάσεις των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας, Έκθεση τουριστικής προβολής Περιφερειών, Δήμων, Επιμελητηρίων και τουριστικών επιχειρήσεων, Β2Β συναντήσεις καθώς και προαιρετικά fam trips. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα επισκεφτούν την Αθήνα, περίπου 350 τουριστικοί πράκτορες και ΤΟs (αρκετοί εκ των οποίων εξειδικευμένοι στον θεματικό τουρισμό ) decision makers και δημοσιογράφοι για να γνωρίσουν από κοντά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρουμε.
 
Το Ισραήλ αποτελεί μία από τις μεγάλες δεξαμενές εισερχόμενου τουρισμού, μέσου και υψηλού εισοδήματος και η επιλογή της Αθήνας για την διεξαγωγή του συνεδρίου, αποτελεί μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας για την προώθηση της χώρας μας ως προορισμού δωδεκάμηνου τουρισμού (αναψυχής αλλά και συνεδριακού, γαστρονομικού, θρησκευτικού τουρισμού, city break σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη κ.α.).
 
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου 2016, η Υπουργός κα Έλενα Κουντουρά υπέγραψε με τον ομόλογο της υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Κοινή Δήλωση συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού. Επίσης ο ΕΟΤ λίγες ημέρες αργότερα ( 9-10/2/16), συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ του Τελ Αβίβ, όπου ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος διεκδίκησε μαζί με τον Πρόεδρο του HATTA κ. Λύσανδρο Τσιλίδη τη διοργάνωση του Συνεδρίου ΙΤΤΑΑ στην Ελλάδα.
 
Το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν, να εμφανίζεται στο 10μηνο του 2016 μεσοσταθμική αύξηση των τουριστικών ροών από το Ισραήλ 8,58% σε σχέση με πέρυσι και η χώρα μας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση προτίμησης των Ισραηλινών σε μεσογειακούς προορισμούς, μετά την Ιταλία. Στην τρίτη και τέταρτη θέση προτίμησης βρίσκονται οι Γαλλία και Ισπανία.
 
Η κατάταξη αυτή ανατρέπεται θετικά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, καθώς το εν λόγω 4μηνο, η Ελλάδα ήρθε πρώτη χώρα στις προτιμήσεις των Ισραηλινών τουριστών μεταξύ όλων των μεσογειακών προορισμών διακοπών. (Πηγή: Αεροδρόμιο BEN GOURION).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.