Αρχική Αεροπορικά Νέα H ETIHAD AVIATION GROUP & ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 425.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

H ETIHAD AVIATION GROUP & ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 425.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ $3,6 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 2016

Η Etihad Aviation Group (EAG) και οι εταίροι της αεροπορικής εταιρείας ιδίων κεφαλαίων θα στηρίξουν σχεδόν 425.000 θέσεις εργασίας και αναμένεται να συμβάλλουν στο  ΑΕΠ της Αφρικανικής οικονομίας έως και 3,6 δις $ κατά το 2016, καθώς το Άμπου Ντάμπι γίνεται κόμβος για επαγγελματικά ταξίδια τόσο εντός όσο και έκτος της ηπείρου.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε από κορυφαίο διεθνή ερευνητικό οργανισμό της Οξφόρδης από Ομάδα Οικονομολόγων, αποκαλύπτει ότι η EAG και οι συνεργάτες της συμβάλλουν ουσιαστικά στην οικονομική ευημερία της Αφρικής και σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία που παρέχει ζωτική σύνδεση μεταξύ κορυφαίων εμπορικών κέντρων και των αναδυόμενων αγορών.

Η EAG και οι συνεργάτες της προσφέρουν έναν πυρήνα οικονομικής συνεισφοράς ύψους  $ 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και συνεισφέρουν στον τουριστικό τομέα ύψους $ 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρεται στην έκθεση. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τη στήριξη 117.000 θέσεων εργασίας μέσω βασικών λειτουργιών, καθώς και με 308.000 επιπλέον θέσεις εργασίας που θα υποστηριχθούν μέσω της συμβολής στον τουρισμό.

Το 2016, η Etihad Airways παρείχε υπηρεσίες σε 117 επιβατικούς και εμπορευματικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, και αναμένεται να μεταφέρει 19 εκατομμύρια επιβάτες σε πάνω από 100.000 πτήσεις, από τις οποίες σχεδόν 8.300 πτήσεις θα είναι προς και από την Αφρική εξυπηρετώντας περίπου 1.1 εκατομμύρια επιβάτες στην ήπειρο.

Από την έναρξη της πρώτη πτήσης της εταιρείας προς την Αίγυπτο το 2004, η Etihad Airways έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο με το άνοιγμα σταθμών σε άλλες οκτώ χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Αφρικής, του Μαρόκου, της Λιβύης, του Σουδάν, της Κένυας, της Νιγηρίας, της Ουγκάντας και της Τανζανίας.

Η συνεισφορά του $ 1.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει τις επιπτώσεις των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της EAG, το κεφάλαιο των δαπανών της στην Αφρική, και τη λειτουργική επίδραση των εταίρων της. Επιπλέον, οι παγκόσμιες δραστηριότητες της EAG από μόνες τους θα συνεισφέρουν $ 400 εκατομμύρια δολάρια στην οικονομία και τη διατήρηση 39.700 θέσεων εργασίας κατά το 2016, κυρίως μέσω των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών από τη βάση των προμηθευτών – την  Αφρική.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Etihad Airways, δήλωσε: «Η προσφορά όλων αυτών των θέσεων εργασίας αγγίζει όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, τα ξενοδοχεία, τις εταιρείες επίγειας μεταφοράς και μεταφοράς φορτίων, την τροφοδοσία, τις κατασκευές, και όλη την τουριστική βιομηχανία. Όλοι αυτοί επωφελούνται από την παρουσία του Ομίλου της Etihad Aviation Group, με τους προμηθευτές σε αυτούς τους τομείς να δημιουργούν τεράστιες ευκαιρίες απασχόλησης για τις αναδυόμενες αγορές, όπως η Αφρική».

«Αυτές οι συνεισφορές στην οικονομία της Αφρικής είναι πολύ σημαντικές. Επίσης, είναι μια ένδειξη της συνεχιζόμενης αύξησης των ταξιδιών εντός και εκτός της Αφρικής μέσω του κόμβου μας στο Άμπου Ντάμπι, σηματοδοτώντας τη μελλοντική δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και ευημερία σε όλη την ήπειρο».

Η οικονομική συμβολή του τουρισμού, η οποία ποσοτικοποιείται στην παρούσα έκθεση, διευκολύνεται από την Etihad Airways και τους συνεργάτες της,. Η δαπάνη των 1.1 εκατομμυρίων σε διεθνείς επισκέπτες που μεταφέρονται στην Αφρική από τις πτήσεις της Etihad Airways και των εταίρων της κατά το 2016 θα αφήσει ένα σημαντικό οικονομικό αποτύπωμα. Αυτό εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει $ 2,5 δις δολάρια στο ΑΕΠ της ηπείρου, υποστηρίζοντας 308.000 θέσεις εργασίας. Μέχρι το 2024, ο αριθμός των αφίξεων των επισκεπτών που πραγματοποιείται στην Αφρική από την Etihad Airways και τους συνεργάτες της, προβλέπεται να αυξηθεί σε πάνω από 3,2 εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, η συμβολή στο ΑΕΠ αυξάνεται κατά $ 5,6 δις δολάρια, διατηρώντας 596.000 θέσεις εργασίας στην οικονομία της ηπείρου.

Εκτός από την οικονομική συμβολή, η έκθεση αναγνωρίζει επίσης το θετικό οικονομικό αντίκτυπο της σύνδεσης της Etihad Airways και των εταίρων της που φέρνουν στην ήπειρο. Μαζί, η Etihad Airways και οι συνεργάτες της θα δώσουν νέα ώθηση στο αφρικανικό ισοδύναμο της παραγωγικότητας με $ 1.1 δισεκατομμύρια κατά το 2016. Αυτό το επίπεδο δραστηριότητας είναι ισοδύναμο με 72.200 θέσεις εργασίας προσφοράς στην οικονομία. Η ενίσχυση της παραγωγικότητας ανέρχεται στα $ 2.2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024, που αντιστοιχεί σε περίπου 145.000 θέσεις εργασίας.

Η EAG ιδρύθηκε το 2014 και αποτελείται από τέσσερα επιχειρηματικά τμήματα – την Etihad Airways, την Etihad Engineering, τη Hala Group και την Airline Equity Partners. Ο Όμιλος κατέχει μειοψηφικές επενδύσεις σε επτά αεροπορικές εταιρείες: την airberlin, την Air Σερβία, την Air Seychelles, την Alitalia, τη Jet Airways, τη Virgin Australia, και την Ελβετική Darwin Airline, με το εμπορικό σήμα Etihad Regional.

Ο κ Hogan δήλωσε: «Οι εταίροι μας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην προώθηση των επιχειρήσεών μας στην Αφρική. Χάρη στα δίκτυα και τις υποδομές τους, ήμασταν σε θέση να εξυπηρετήσουμε την Αφρική πιο αποτελεσματικά. Η επένδυσή μας σε αεροπορικές εταιρείες μας έχει οδηγήσει στην ανάπτυξή μας σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Αφρική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.