Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Autohellas: 24.9 εκ. ευρώ Κέρδη μετά Φόρων με 11,1% αύξηση της δραστηριότητας...

Autohellas: 24.9 εκ. ευρώ Κέρδη μετά Φόρων με 11,1% αύξηση της δραστηριότητας μισθώσεων

A Hertz sign is seen outside a rental car office in Ferndale, Michigan May 9, 2011. Hertz Global Holdings Inc fired the latest salvo in a 13-month-long battle for Dollar Thrifty Automotive Group Inc, offering nearly $2.1 billion as it looks to form the No. 2 U.S. car rental firm and bump a stalled bid from Avis Budget Group Inc. REUTERS/Rebecca Cook (UNITED STATES - Tags: BUSINESS TRANSPORT) - RTR2M76F

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το εννεάμηνο έφτασε τα €201,1εκ., έναντι €135,4εκ. το 2015, ενώ τα Κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 16% φτάνοντας τα €83,3εκ. από €72,0εκ. το 2015. Τα Κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) ανήλθαν σε €24,9εκ. σε σχέση με €23,0εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 8%.

Τα μεγέθη δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με το περσινό έτος δεδομένου ότι έχει προστεθεί η δραστηριότητα της εισαγωγής αυτοκινήτων SEAT (πρώην Τεχνοκάρ) καθώς και η δραστηριότητα λιανικής πώλησης αυτοκινήτων (πρώην Βελμάρ).

Ο κύκλος εργασιών από μισθώσεις αυτοκίνητων στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 8,5% φτάνοντας τα €92,6εκ. με αύξηση τόσο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις αλλά και ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στις μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες παρά τη γενική κάμψη της ζήτησης.

Σημαντικά ισχυρότερος ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης στις 7 πλέον χώρες του εξωτερικού στον οποίο συνέβαλε και η προσθήκη της σημαντικής σε τουριστική ζήτηση αγορά της Κροατίας με τον κύκλο εργασιών των μισθώσεων να φτάνει τα €29,1εκ. και να παρουσιάζει άνοδο 20,2%.

Ο Όμιλος κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2016 πραγματοποίησε αγορές 8,700 νέων αυτοκινήτων, τόσο για την ανανέωση όσο και για την επέκταση του στόλου κατά 4.650 αυτοκίνητα φτάνοντας τα 35.500 αυτοκίνητα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.