Αρχική Αεροπορικά Νέα 96 ώρες για να ανακαλύψετε το Qatar, από τη Qatar Airways και...

96 ώρες για να ανακαλύψετε το Qatar, από τη Qatar Airways και τον Οργανισμό Τουρισμού της χώρας

Η νέα δωρεάν βίζα μετεπιβίβασης τέθηκε σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2016
 
Οι επιβάτες της Qatar Airways θα μπορούν να κάνουν αίτηση για βίζα μετεπιβίβασης κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους
 
Η νέα βίζα μετεπιβίβασης επιβεβαιώνει τη δέσμευση της Qatar Airways και του Οργανισμού Τουρισμού του Κατάρ (QTA) να καταστήσουν το Κατάρ τουριστικό προορισμό παγκοσμίου κύρους
 
Η Qatar Airways και ο Οργανισμός Τουρισμού του Κατάρ (QTA) ανακοίνωσαν ότι  από την 1η Νοεμβρίου 2016, τίθεται σε ισχύ ένας νέος τύπος βίζας μετεπιβίβασης, που θα επιτρέπει στους επιβάτες με στάση πέντε ωρών ή παραπάνω στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ να αιτηθούν για συμπληρωματική βίζα μετεπιβίβασης.

Το νέο σύστημα θα επιτρέπει στους επιβάτες όλων των εθνικοτήτων που περνούν από τη Ντόχα, να εισέλθουν στο Κατάρ για έως και 96 ώρες μεταξύ των πτήσεών τους. Όλες οι βίζες παραχωρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ.

Η πρωτοβουλία για δωρεάν βίζα μετεπιβίβασης είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ της Qatar Airways και του Οργανισμού Τουρισμού του Κατάρ (QTA), που σκοπό  έχει να καθιερώσει τη χώρα ως φιλικό τουριστικό προορισμό και να προσελκύσει περισσότερους διεθνείς επισκέπτες.

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν αίτηση για την δωρεάν βίζα μετεπιβίβασής τους μέσω οποιουδήποτε γραφείου της Qatar Airways, ή οnline εδώ. Για να εγκριθούν για βίζα μετεπιβίβασης οι επιβάτες πρέπει να έχουν επιβεβαιωμένο εισιτήριο προς το Κατάρ, μαζί με επιβεβαιωμένο εισιτήριο σε άλλον προορισμό από το Κατάρ με πτήση της Qatar Airways. Μπορείτε να βρείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις της αίτησης στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.qatarairways.com/global/en/qatar-transit-visa.page.

Για να μπορέσουν οι επιβάτες να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο τη νέα βίζα μετεπιβίβασης, η Qatar Airways έχει αναθεωρήσει τους ναύλους της για τις διεθνείς πτήσεις που διέρχονται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ. Αυτό θα επιτρέψει στους επιβάτες να κάνουν δωρεάν στάση στη Ντόχα, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση στο εισιτήριό τους, σε ταξίδι είτε προς το Κατάρ είτε από το Κατάρ. Ωστόσο, για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από τις χώρες του Κόλπου και τη Μέση Ανατολή με εισιτήρια μετ ‘επιστροφής η στάση στη Ντόχα θα είναι δωρεάν μόνο στο κομμάτι της πτήσης αναχώρησης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways Group, ο εξοχότατος κ. Akbar Al Baker, δήλωσε: «Η Qatar Airways δεσμεύεται περήφανα να κάνει τη Ντόχα έναν τουριστικό προορισμό παγκοσμίου κύρους. Η συνεργασία μας με τον Οργανισμό Τουρισμού του Κατάρ (QTA) στην καθιέρωση του νέου τύπου βίζας μετεπιβίβασης επιτρέπει στους επιβάτες μας να ανακαλύψουν τη χώρα και τη φιλοξενία της. Η τουριστική βιομηχανία στο Κατάρ σημειώνει σημαντική ανάπτυξη, η οποία βασίζεται στο όραμα μας για ένα οικονομικά διαφοροποιημένο μέλλον. Ως το εθνικό έμβλημα και πρεσβευτής του Κατάρ σε όλο τον κόσμο, η Qatar Airways είναι αφοσιωμένη στο να παρέχει στους επιβάτες άψογη εμπειρία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την διαμονή τους στη χώρα μας».

O κ. Χασάν Αλ Ιμπραήμ, Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Τουριστικής ανάπτυξης του Οργανισμού Τουρισμού του Κατάρ (QTA), δήλωσε: «Υπάρχει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για τον νέο τύπο βίζας μετεπιβίβασης από τους επιβάτες που σχεδιάζουν ταξίδι με ενδιάμεση στάση στο Κατάρ και αναμένουμε το ενδιαφέρον αυτό να μεταφραστεί σε αύξηση στις αφίξεις επισκεπτών τους επόμενους μήνες. H διευκόλυνση στην έκδοση βίζας είναι πολύ σημαντική για την αύξηση της ελκυστικότητας ενός προορισμού. Συνεπώς ενθαρρύνουμε τους επενδυτές και τους ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από αυτή την εξέλιξη, για να διαφοροποιήσουν τα τουριστικά προϊόντα και τις υπηρεσίες του Κατάρ.»

Για να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν βίζα μετεπιβίβασης, οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες από τη στιγμή άφιξης τους στο Κατάρ. Επίσης απαιτείται μια έγκυρη διεύθυνση email για τη διευκόλυνση της διαδικασίας έκδοσης της βίζας, η αίτηση για την οποία θα πρέπει να γίνει το λιγότερο επτά ημέρες (οι αργίες εξαιρούνται) ή το περισσότερο σε 90 ημέρες πριν από την άφιξη στο Κατάρ.

Μόλις εγκριθεί, η βίζα μετεπιβίβασης θα έχει ισχύ 90 ημερών από την ημερομηνία της έκδοσης της, ενώ θα ισχύει για μία μόνο είσοδο στο Κατάρ. Οι επιβάτες πρέπει να έχουν μαζί τους ένα εγκεκριμένο, εκ των προτέρων, αντίγραφο της βίζας κατά τη στιγμή της επιβίβασης στο αεροδρόμιο αναχώρησης, καθώς και κατά την άφιξή τους στο Κατάρ.

Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο και διαθέτει έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο. Στο 19ο έτος λειτουργίας της, η Qatar Airways διαθέτει ένα σύγχρονο στόλο 190 αεροσκαφών που πετούν σε περισσότερους από 150 σημαντικούς προορισμούς σε έξι ηπείρους.

Για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τη μετεπιβίβαση τους μέσω του Κατάρ, οι επισκέπτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τα ειδικά πακέτα Discover Qatar, που διατίθενται από την Qatar Airways Holidays και τα οποία περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως σαφάρι στην έρημο, περιηγήσεις στην πόλη, επισκέψεις στα Katar Cultural Village, Souq Waqif και το Pearl-Qatar island, επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί τέχνης, αρχιτεκτονικές περιηγήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.