Αρχική Αθλητικά 21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαραθωνίου της ΑIMS “Ένα πολύ επιτυχημένο Συμπόσιο”

21ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μαραθωνίου της ΑIMS “Ένα πολύ επιτυχημένο Συμπόσιο”

Περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι από 110 χώρες συμμετείχαν στο 21ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Μαραθωνίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίου (ΑIMS) που και φέτος διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα, έδρα της AIMS τα τελευταία χρόνια. 
 

Ο Πάκο Μποράο, πρόεδρος της AIMS απέδωσε τα εύσημα στο ΣΕΓΑΣ καθώς “διοργάνωσε ένα υψηλού επιπέδου συμπόσιο μετά από σκληρή προετοιμασία και προσπάθεια και παράλληλα με την διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου”.

 
Παρευρέθησαν και έκαναν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις εκπρόσωποι των μεγαλύτερων Μαραθωνίων του κόσμου. Στη διάρκεια του συμποσίου μίλησε ο Μάκης Ασημακόπουλος, γενικός διευθυντής του ΑΜΑ με θέμα: “Μαραθώνιος της Αθήνας, μια επιτυχημένη ιστορία”. Επίσης εκπρόσωπος του Μαραθώνιου της Βοστόνης και του Χογκ Κογκ, εκπρόσωπος της ΑΙΜS στην Ασία και των δρομέων της Τσεχίας. Τη σημερινή μέρα απασχόλησε το θέμα του Ντόπιγκ. Οι ομιλητές κλήθηκαν να απαντήσουν στα ερωτήματα: “γιατί κλέβουν οι αθλητές” και “μια εναλλακτική διαδικασία ελέγχου” στην οποία βασικός εισηγητής ήταν ο κ.Γιάννης Πιτσιλαδής, καθηγητής στον Πανεπιστήμιο του Μπράιτον:” οι αθλητές είναι άνθρωποι και όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου- πρόσθεσε ο Μποράο. Πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία να διορθώνουν τα λάθη τους και να επανέρχονται στον αθλητισμό. Το ντόπινγκ είναι θέμα που δίνουμε προτεραιότητα και κάνουμε τα πάντα για την επίλυση του προβλήματος. Αυτό όμως πρέπει να κάνουν και όλοι όσοι έχουν σχέση με τον αθλητισμό”. 
 
Επίσης έγινε παρουσίαση για τις ζωντανές μεταδόσεις και τις νέες τεχνολογίες που “συμβάλλουν πολύ στη διάδοση του αθλήματος” όπως είπε ο κ.Μποράο στη συνέντευξη Τύπου.
 
Το Ταλίν ψηφίστηκε να διοργανώσει το 22ο συμπόσιο της ΑΙΜS από 6-8 Σεπτεμβρίου 2018. Εκείνη τη χρονιά η Εσθονία θα γιορτάσει τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.