Αρχική Δήμοι Στη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “Let’s do it Greece” ο Δήμος Κέας

Στη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “Let’s do it Greece” ο Δήμος Κέας

Το Διήμερο 22-23 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε η Πανελλαδική Συνάντηση όλων των φορέων που συμμετέχουν στη δράση Let’s do it Greece 2017. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμος Κέας δια δύο αντιπροσώπων του, που είχε συμμετάσχει μέσω των σχολείων και μαθητών του νησιού στη Δράση για πρώτη φορά το 2016.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμοι, φορείς, σωματεία από όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι τον Απρίλιο σε διάφορα σημεία της χώρας, από τους δήμους της Αθήνας, την ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι την Κρήτη, τα νησιά μας και από φέτος και την Κύπρο. Χαρακτηριστικό είναι πως μια ομάδα 5 παιδιών από την Κύπρο προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους ανθρώπους της Κύπρου να συμμετέχουν και να μεταδώσουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορούμε να αναφέρουμε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, ένα νηπιαγωγείο ορεινού χωριού των Ιωαννίνων, την Σάμο και την ομάδα αυτοδυτών που καθάρισαν παραλίες από εκατοντάδες σωσίβια, μέχρι τους Λειψούς και τους λιγοστούς, αλλά δραστήριους κατοίκους της.

Από τις Κυκλάδες ξεχώρισε η Σίφνος, που μετά την πρωτοπόρα Αλόννησο εφήρμοσε το πρόγραμμα κατάργησης της πλαστικής σακούλας, ενώ από τα πολυπληθέστερα νησιά των Κυκλάδων δεν υπήρξε ιδιαίτερη συμμετοχή την προηγούμενη χρονιά. Αυτό θα ήταν ωραίο να αλλάξει φέτος και την αρχή μπορεί να κάνει και η Κέα, που έδωσε την παρουσία της και στη συνάντηση ανταλλάσοντας ιδέες, λαμβάνοντας ωραία παραδείγματα αυτοοργάνωσης των πολιτών με την οικονομική και οργανωτική στήριξη των δήμων, και συνοργανώνοντας την επικείμενη δράση στις 2 Απριλίου του 2017 που αναμένεται να έχει αυξημένη συμμετοχή με πρωτότυπες και αποτελεσματικές δράσεις.

Μάλιστα στην οργανωτική ομάδα της δράσης που συντονίζει με την ομάδα του ο Νίκος Κιούσης, ένα χαρισματικός και αξιόλογος νέος, όπως και οι συνεργάτες του, βρίσκεται ένας νέος με καταγωγή από την Τζιά, ο Πάνος Μπόμπας, που υποσχέθηκε να έρθει στην Κέα, και να κινητοποιήσει τους νέους του νησιού μοιραζόμενος την εμπειρία του. Μία όμορφη δράση, που αξίζει πραγματικά μα μνημονευθεί είναι το παράδειγμα δύο νέων, του Ελπιδοφόρου και της Δώρας, που ποδηλάτησαν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Κρήτη, μεταφέροντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, μια πρωτοβουλία της “Wheeling to help”.

Την δεύτερη ημέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εκδρομή στην Πάρνηθα και ξενάγηση στο καταφύγιο των θαλάσσιων Χελώνων στην Γλυφάδα και πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραλίας, από εκεί που ξεκίνησε η ιδέα και η πρώτη δράση της ομάδας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία της Κέας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην Πανελλαδική δράση, καθαρίζοντας μαζί με τον Σύλλογο Γονέων τον προαύλιο χώρο των σχολείων τους και οργανώνοντας δραστηριότητες που είχαν ως σκοπό την μετάδοση του μηνύματος για τον εθελοντισμό και το περιβάλλον και τους ευχαριστούμε.

Ελπίζουμε ότι και φέτος η Κέα θα δώσει το παράδειγμα και θα συντονίσει με τη βοήθεια του Δήμου Κέας, σχολεία, γονείς, φορείς, σωματεία, συλλόγους και ιδιώτες, ώστε η συμμετοχή μας σε αυτή την όμορφη προσπάθεια να γίνει αισθητή και να κινητοποιήσει ακόμη περισσότερους κατοίκους και φίλους της Τζιάς για ένα όμορφο και καθαρό νησί. Το ραντεβού για την δράση δόθηκε για τις 2 Απριλίου του 2017. Υπάρχει όμως η δυνατότητα συνάντησης των φορέων της Κέας για την οργάνωση μιας συντονισμένης δράσης στο νησί με πολλά μέτωπα, που προσφέρεται να συντονίσει ο Δήμος Κέας, για να συγκεντρωθούν ιδέες και εθελοντές και να γίνουν αυτές οι ιδέες πράξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.