Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης επανεξελέγη αντιπρόεδρος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό CRPM

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αλεξάκης επανεξελέγη αντιπρόεδρος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό CRPM

Μετά την επανεκλογή της  Περιφέρειας Κρήτης  στο Πολιτικό Γραφείο της CRPM όπου εκπροσωπεί τις Ελληνικές Περιφέρειες, με ομόφωνη απόφασή τους, Αντιπρόεδρος της CRPM επανεκλέχθηκε για δεύτερη φορά ο Γιώργος Αλεξάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης επί των Διεθνών & Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Ο Γιώργος Αλεξάκης, που προέδρευσε στην Ενότητα “θαλάσσια Θέματα” της 44ης Γενικής Συνέλευσης της CRPM στις Αζόρες ως ο αρμόδιος Αντιπρόεδρος, επανεκλέχθηκε έπειτα από μία επιτυχημένη δράση, όπως εξάλλου τόνισε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Συνέλευσης ο Πορτογάλος  Πρόεδρος της CRPM    κ. Vasco Cordeiro.

Στη συζήτηση επί των Θαλασσίων Θεμάτων, ο Γ. Αλεξάκης τόνισε τη σημασία της Γαλάζιας Οικονομίας για την  ευημερία των χωρών και Περιφερειών της Ευρώπης αναφέροντας σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξή της όπως  :  τις ευρωπαϊκές πολιτικές προτεραιότητες ως προς τις θαλάσσιες επενδύσεις  και τον προβλεπόμενο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, τις πιθανές επιπτώσεις του Brexit στη θαλάσσια πολιτική, στην Κοινή Αλιευτική Πολιτική, στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες που σχετίζονται με την Θαλάσσια Στρατηγική και τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό. Η CRPM ως ο πλέον δυναμικός ευρωπαϊκός οργανισμός για τις Παραθαλάσσιες Περιφέρειες της Ευρώπης διατηρεί υψηλά στην ατζέντα της τα σχετικά θέματα, και η Κρήτη, με την εξωστρεφή της δραστηριότητα και την επιτυχημένη συμμετοχή στο Πολιτικό Γραφείο της CRPM, θα συνεχίσει να είναι παρούσα παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.