Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μεγάλα σχέδια για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, από ΟΣΕ και τοπικούς φορείς

Μεγάλα σχέδια για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο, από ΟΣΕ και τοπικούς φορείς

Με επιτυχία και προοπτική, η επετειακή εκδήλωση για τα 120 χρόνια λειτουργίας σε Διακοπτό και Καλάβρυτα

k05 Εξαιρετικά σημαντική και συμβολική για μια νέα εποχή εξωστρέφειας   του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου Διακοπτού-Καλαβρύτων, ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο ΟΣΕ, επισφραγίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του οργανισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη της εν λόγω γραμμής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 120 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της.

Η αφετηρία του οδοιπορικού ήταν το Διακοπτό, όπου ο Δήμος Αιγιαλείας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με το σλόγκαν «Το ταξίδι αρχίζει εδώ», οργάνωσαν υποδοχή για τους επισκέπτες με σύντομη ξενάγηση στο μηχανοστάσιο του Διακοπτού και στο νεοσύστατο Info Center δίπλα στο σταθμό, που ο Δήμος Αιγιαλείας προτίθεται να παραχωρήσει τη χρήση του στο Δ.Σ. του «Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού» και το οποίο φιλοξενεί έκθεση φωτογραφιών από το πλούσιο αρχείο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε να συνεχίσουν οι δράσεις ανάδειξης του Οδοντωτού, που ενισχύουν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Μιλώντας στους εκλεκτούς επισκέπτες, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος μίλησε με θερμά λόγια για τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και του φαραγγιού του Βουραϊκού, που μέσω του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου αναδεικνύεται σε ελκυστικό προορισμό για τουρίστες και φυσιολάτρες από όλο τον κόσμο. «Υποχρέωσή μας είναι να μη μείνουμε στάσιμοι σε αυτό αλλά να εργαστούμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας μέσω αυτού του μοναδικού τρόπου εξωστρέφειας για τον τόπο μας. Σας καλούμε λοιπόν να μας τιμήσετε τον ερχόμενο Μάιο στη διοργάνωση «Εν Συρμώ 2017» που ήδη προετοιμάζεται» κατέληξε ο δήμαρχος, για να λάβει ακολούθως τον λόγο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνος Πετράκης, προαναγγέλλοντας την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού, για την ένταξη του σιδηροδρομικού δικτύου όλης της Πελοποννήσου στο Δίκτυο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει επί υπουργίας της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, έμεινε στάσιμο και αυτή την περίοδο έχει ενεργοποιηθεί η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου φακέλου με πλούσιο υλικό, όπως τόνισε ο ίδιος.

Τις σύντομες τοποθετήσεις έκλεισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, αναφερόμενη στον επιτυχημένο θεσμό «Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού»  τον περασμένο Μάιο, που πέτυχε  την εξαιρετική συνεργασία των Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας των τοπικών φορέων, καθώς και την προβολή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου σε διεθνές επίπεδο.

Ακολούθως, οι προσκεκλημένοι αναχώρησαν με το τρένο για τον σταθμό της Κερπινής, όπου μετεπιβιβάστηκαν στον ιστορικό ατμήλατο συρμό για να φτάσουν στα Καλάβρυτα, όπου ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς και η δημοτική αρχή τους επεφύλαξαν θερμή υποδοχή με τη Φιλαρμονική Καλαβρύτων να παίζει χαρμόσυνη μουσική και τα τρένα των τριών ‘εποχών’ να συνυπάρχουν αρμονικά στον σταθμό, χαρίζοντας ένα σπάνιο θέαμα. Ακολούθησε εκδήλωση στον χώρο του ΓΕΛ Καλαβρύτων με σύντομους χαιρετισμούς από τους συμμετέχοντες, παρουσίαση του συλλεκτικού γραμματοσήμου και του λευκώματος για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο που έχει γράψει ο κ. Γιώργος Νάθαινας, καθώς και παρουσίαση της επετειακής σιδηροτροχιάς και παράδοση επετειακών αναμνηστικών.

Στην εκδήλωση υποδοχής και έναρξης των εκδηλώσεων στο Διακοπτό, το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Πετράκης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος κ. Θεοφανόπουλος, μέλη της διοίκησης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ κ. Κωνσταντίνος Παπανδρέου, η πρόεδρος των ΕΛΤΑ κα Φρόσω Σταυράκη, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans-Rudolf Hodel, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου κ. Παναγιώτης Κακκαβάς, οι βουλευτές Αχαΐας κ.κ. Κώστας Σπαρτινός και Ιάσων Φωτήλας, ο ειδικός συνεργάτης της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά κ. Πέτρος Δαδιώτης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας στον τομέα Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης κ. Δημήτρης Δριβίλας, ο βοηθός περιφερειάρχη στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Βασίλης Γ. Χριστόπουλος και Δημήτρης Καλαμίδας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μεντζελόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Μαρία Παπαγεωργίου, Κατερίνα Νομικού-Σπανού και Μίνα Μπουρούσα, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Διακοπτού κ. Βάσος Σταυρόπουλος, η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κα Ελισσάβετ Πίκουλα-Μπομποτσιάρη, η σύμβουλος Δ.Κ. Αιγίου κα Παναγιώτα Γκρέμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης κ.α..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.