Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά To Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua προχωρά στη παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την...

To Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua προχωρά στη παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την Ακρόπολη και τις Αρχαιοτήτες του βυθού της νότιας Πελοποννήσου (Video)

To Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua News Agency, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού βιντεοσκόπησε τους πολιτιστικούς θησαυρους της Ελλάδας με φωτογραφικές μηχανές Εικονικής Πραγματικότητας (VR) και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

  filming-with-drones-for-xinhuaΗ ομάδα Xinhua προχωρά στη παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για την Ακρόπολη και τις Ενάλιες Αρχαιοτήτες που ανακαλύφθηκαν στο βυθό της νότιας Πελοποννήσου χερσονήσου.

filming-with-dronesH Βασιλική Ελευθερίου, διευθύντρια της Υπηρεσίας Συντήρησης της Ακρόπολης, η οποία πραγματοποιεί όλες τις εργασίες αποκατάστασης στο λόφο από το 2000, μίλησε στο Xinhua σχετικά με τις προκλήσεις του έργου που αποτελεί εθνική προτεραιότητα για την Ελλάδα παρά τις τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες.

H Ελευθερίου χαιρέτισε θερμά τη χρήση της τεχνολογίας στην τεκμηρίωση του μνημείου με μεγαλύτερη ακρίβεια και τη δυνατότητα που δίνεται να έλθει πιο κοντά ευρύτερο κοινό.

Τα drones που πετούν γύρω από τα ερείπια των Προπυλαίων, του Ερεχθείου και τον ναό της Αθηνάς Νίκης φωτογραφίζουν τους γερανούς, τους αρχαιολόγους και μαρμαροτεχνίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με χειριστή της κάμερας VR,  τον Θεοδόση Τζαβάρα.

Η Αγγελική Σίμωση, επικεφαλής της ελληνικής Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διατήρηση των αρχαίων ευρημάτων κάτω από τη θάλασσα, μιλά με ενθουσιασμό για τις νέες προοπτικές που προσφέρει η τεχνολογία VR και τα drones, ξεναγόντας παράλληλα την ομάδα του Xinhua στους βυθισμένων θησαυρών του Navarino Bay έξω από την πόλη της Πύλου.

Ανοικτά των ακτών της νήσου Σαπιέντζα, το συνεργείο του Xinhua παρήγαγε ένα υποβρύχιο βίντεο VR που θα αποκαλύψει με περισσότερες λεπτομέρειες και ίσως να λύσει τα μυστήρια των δύο ναυαγίων ρωμαϊκών χρόνων, των σαρκοφάγων και των στηλών, καθώς και της ελληνικής πετρελαιοφόρο Irene Serenade που βυθίστηκε στον κόλπο το 1980.

Σε αντίθεση με το μνημειακό συγκρότημα της Ακρόπολης των Αθηνών, οι υποβρύχιοι θησαυροίς του Ναυαρίνου που έχουν εντοπιστεί σε βάθος 10-15 μέτρων δεν έχουν ακόμα πλήρως τεκμηριωθεί .

Με τη βιντεοπαραγωγή του Xinhua το κοινό για πρώτη φορά θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ένα εικονικό ταξίδι στην περιοχή, όπου οι ελληνικές αρχές πρόκειται να δημιουργήσουν υποβρύχιο αρχαιολογικό μουσείο και καταδυτικό πάρκο για την προώθηση της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.