Αρχική Αθλητικά Η μαραθώνια φλόγα θα ανάψει το πρωί του Σαββάτου στον Τύμβο

Η μαραθώνια φλόγα θα ανάψει το πρωί του Σαββάτου στον Τύμβο

Η μαραθώνια φλόγα θα ανάψει το πρωί του Σαββάτου (12.30) και θα στείλει και φέτος μήνυμα υπέρ της ειρήνης, της ανθρωπότητας και της θέλησης. 
 
Η σεμνή τελετή θα γίνει όπως κάθε χρόνο στον Τύμβο με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. 

 
Η Τελετή αφής της Φλόγας πραγματοποιείται εντός του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα και αμέσως μετά σπουδαίοι αθλητές, αλλά και άλλες προσωπικότητες που σχετίζονται με το χώρο του μαραθωνίου, την μεταφέρουν στην αφετηρία του αγώνα, για το άναμμα του βωμού.
 
Ο κορυφαίος παίδας όλων των εποχών παγκοσμίως στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου Ράνια Ρεμπούλη, καθώς και η πρωταθλήτρια των μεγάλων αποστάσεων και τέσσερις φορές νικήτρια στα 10χλμ. του ΑΜΑ Αναστασία Καρακατσάνη θα κληθούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία. 
 
Στην λαμπαδηδρομία θα υπάρξει και η παρουσία μιας σπουδαίας αθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής, της Βάσως Μιλλούση, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, του Λονδίνου και του Ρίο. 
 
Στην Ελλάδα θα έρθουν προκειμένου να πάρουν μέρος στον 34ο ΑΜΑ οι τρίδυμες πρωταθλήτριες του μαραθωνίου από την Εσθονία Λέιλα Λίνα και Λίλι Λούικ, οι οποίες έγιναν παγκοσμίως γνωστές το καλοκαίρι όταν στο σύνολο τους εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς  Αγώνες του Ρίο. 
 
Οι 30χρονες αθλήτριες θα κλέψουν την παράσταση, όχι μόνο με τη συμμετοχή τους στα 10χλμ., αλλά και την φετινή λαμπαδηδρομία. 
 
Συνολικά 15 ζευγάρια θα κληθούν να καλύψουν την απόσταση των 5χλμ και να μεταφέρουν την φλόγα από τον ιερό χώρο στην αφετηρία, προκειμένου να ανάψει ο βωμός που θα φωτίσει την προσπάθεια των δρομέων. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι αθλητές, δημοσιογράφοι, όπως ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου, καθώς και μαραθωνοδρόμοι από τους συλλόγους του Μαραθώνα, αλλά και ο αναπληρωτής διοικητικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελπιδοφόρος Παππάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.