Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Βρες την πόλη στο Μουσείο! Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού

Βρες την πόλη στο Μουσείο! Κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού

Celestyal Cruises

Τη Κυριακή 13/11, 11.00-16.00 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βρες την πόλη στο Μουσείο!

Στους δρόμους που καθημερινά περπατάμε και πέρα απ’ τους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, βρέθηκαν αρχαιότητες σε σημεία απρόσμενα, που τώρα φυλάσσονται και εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μάθε ποια είναι αυτά τα σημεία, τι μας αποκαλύπτουν για τους αρχαίους που κάποτε έζησαν εκεί, σύνδεσε στο μυαλό σου τις διαδρομές και φαντάσου την πόλη σου πέρα απ’ το συνηθισμένο.

l_19001Στην εικόνα: Η Αθηνά του Βαρβακείου, 3ος αι. μ.Χ. Το πιστότερο και πληρέστερα σωζόμενο αρχαίο αντίγραφο του χρυσελεφάντινου αγάλματος, που φιλοτέχνησε ο Φειδίας για τον Παρθενώνα το 438 π.Χ. Βρέθηκε το 1880 κοντά στο Βαρβάκειο Λύκειο από το οποίο πήρε και το όνομά του. Οι αρχαίοι κάτοχοί του το είχαν αποκρύψει προσεκτικά σε ειδική κατασκευή στην οικία τους, ίσως για να το προστατεύσουν (© ΤΑΠΑ/Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).

Με αφορμή τους εορτασμούς των 150 χρόνων από τη θεμελίωσή του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με τη δραστήρια κοινότητα πολιτών atenistas σας προσκαλεί σε ένα «κυνήγι αρχαιολογικού θησαυρού» στο κέντρο της πόλης την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, από τις 11:00-16:00.
Με σημείο εκκίνησης την παλιά Βουλή (Σταδίου και Κολοκοτρώνη, Σύνταγμα) όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον διαφορετικό αυτό περίπατο, μπορούν να προμηθευτούν από τις 11:00 έως τις 14:00 τον χάρτη με τα 12 σημεία της διαδρομής για να ξεκινήσουν την εξερεύνηση. Ο χάρτης θα περιέχει πληροφόρηση για τα αντικείμενα και την περιοχή κατά την αρχαιότητα, αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκαν στα νεότερα χρόνια. Σε κάθε σημείο θα δίνεται αυτοκόλλητο που θα πιστοποιεί ότι οι κάτοχοι του χάρτη πέρασαν από εκεί. Όσοι συμπληρώσουν και τα 12 αυτοκόλλητα πάνω στον χάρτη τους, μπορούν να έρθουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να το επισκεφτούν δωρεάν από τις 12:00 έως τις 16:00. Το κυνήγι του αρχαιολογικού θησαυρού συνεχίζεται μέσα στον εκθεσιακό χώρο, για μια προσωπική συνάντηση με τις 12 αρχαιότητες της διαδρομής, αλλά και με αρχαιολόγους του μουσείου. Επιπλέον, οι 60 πρώτοι που θα φτάσουν στο Μουσείο με συμπληρωμένα όλα τα αυτοκόλλητα, θα κερδίσουν εκδόσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Το παλαιότερο μουσείο της Ελλάδας και οι atenistas σάς περιμένoυν σε ένα εορταστικό κυριακάτικο μεσημέρι, για να μοιραστούμε μνήμες της πόλης και να δημιουργήσουμε καινούριες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.