Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανασυστήνεται το υπουργείο Τουρισμού

Ανασυστήνεται το υπουργείο Τουρισμού

Celestyal Cruises

Ανασυστήνεται το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία.

Στο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα  24/2015.

Συγκεκριμένα με δύο νέα δύο Προεδρικά Διατάγματα που κατατέθηκαν στο ΣτΕ την περασμένη Παρασκευή και εγκρίθηκαν χθες δημιουργούνται πέντε νέα υπουργεία ενώ μετονομάζονται και ανασυνιστώνται πέντε από τα υφιστάμενα. Μεταξύ των οποίων, ανασυνιστάται και το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία

Η ύπαρξη ενός αυτόνομου υπουργείου Τουρισμού αποτελούσε πλέον αναγκαία συνθήκη για να διασφαλιστεί την ήδη εξαιρετικά θετική πορεία του κρισιμότερου, ίσως, τομέα της ελληνικής οικονομίας, μετά από μία διετία συνεχόμενων ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.
 
Η επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού έρχεται μετά από μία σειρά κινήσεων του Μαξίμου τους προηγούμενους μήνες, όπου αναβάθμισε το ρόλο της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με αρμοδιότητες υπογραφής «με εντολή αναπληρώτριας υπουργού» και θεωρείται από πολλούς στον χώρο του τουρισμού, ως λογική εξέλιξη.

Αναλυτικά οι αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό θα είναι οι εξής:

1. Συστήνεται αυτόνομο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο συγκροτείται από τις μεταφερόμενες σε αυτό (από το τέως  υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης) γενικές γραμματείες Μεταναστευτικής Πολιτικής και Υποδοχής.

Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται επίσης από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής υπηρεσίες του Ασύλου, της Αρχής Προσφύγων και της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Μεταναστευτικής Πολιτικής.

2. Δημιουργείται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.

3. Ανασυστήνεται το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία. Στο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί με άλλα υπουργεία σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα  24/2015.

4. Συστήνεται υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από  τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και  Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ  μεταφέρεται σε αυτό  η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται  στον τομέα ενέργειας για τους οποίους  ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το  υπουργείο  Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παράλληλα, μετονομάζονται έξι υπουργεία.

1. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανασυστήνεται και μετονομάζεται σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  μετονομάζεται σε υπουργείο Εσωτερικών.

3. Το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού μετονομάζεται σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

4. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος.

5. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

6. Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο  υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συστήνεται γενική γραμματεία  Μεταφορών, στην  οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και  προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση  Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.