Αρχική General Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Μπρεξίζας Μαραθώνα

Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Μπρεξίζας Μαραθώνα

Στον Αρχαιολογικό Χώρο της Μπρεξίζας στη Νέα Μάκρη μετέβη σήμερα  Πέμπτη 17 Νοεμβρίου για διενέργεια επιτόπιου ελέγχου (αυτοψίας), κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γιάννη Ασπρουλάκη, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής Αναστασία Λαζαρίδου, τις Αρχαιολόγους Στέλλα Ραυτοπούλου και Καλλιόπη Φωτιάδη, τον Αντιδήμαρχο Μαραθώνα Αδάμ Μεγαγιάννη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Μαραθώνα Φώτη Δεληβοριά και από τον Σύλλογο Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα από τον Πρόεδρο Βασίλη Δελαγραμμάτικα και τη Γενική Γραμματέα Μαρία Λαμπρινού.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας – σύσκεψης στο Β.Α. τμήμα της πρώην Αμερικανικής Βάσης Νέας Μάκρης όπου βρίσκεται ο σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Μπρεξίζας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλου όγκου μπάζων και απορριμμάτων που έχουν καλύψει το σημείο και αποφασίστηκε η άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του έντονου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αυτού χώρου.
Συμφωνήθηκε αρχικά η εκπόνηση μελέτης (ανάθεση από τον Δήμο Μαραθώνα) για την αποκατάσταση του χώρου και τη μεταφορά του κύριου όγκου των μπάζων από το συγκεκριμένο σημείο σε κοντινό λατομείο, αφού προηγηθεί η σχετική αδειοδότηση και πάντα υπό τον έλεγχο και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.
Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα δράσεων για τη συνολική προβολή και ανάδειξη των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων – υδροβιοτόπων του Δήμου Μαραθώνα σε συνδυασμό με την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να γίνει δυνατή η ανάπτυξη του Μαραθώνα και η ανάδειξη των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων που θα τον καταστήσουν δημοφιλή τουριστικό προορισμό και τόπο αναψυχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.