Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τουριστική επένδυση ύψους 191 εκατομμυρίων ευρώ στην Κάρυστο

Τουριστική επένδυση ύψους 191 εκατομμυρίων ευρώ στην Κάρυστο

Το «πράσινο φώς» σε δύο τουριστικές επενδύσεις, προκειμένου να ενταχθούν στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track άναψε την περασμένη εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Πρόκειται για την εταιρεία RSR Eagle Resort Evia MEPE, στην Κάρυστο της Εύβοιας, καθώς και την «EloundaHills» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης της κοινοπραξίας «MIRUM HELLAS» 

Οι προτάσεις αυτές αξιολογήθηκαν από το Enterprise Greece, το οποίο εισηγήθηκε θετικά προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων διά του αρμόδιου Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού για τον χαρακτηρισμό τους ως επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία και τις ενέκρινε.

 
Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία RSR Eagle Resort Evia MEPE, αραβικών συμφερόντων, αποφάσισε την επένδυση αρχικού ύψους 191 εκατ. ευρώ στην Κάρυστο η οποία αφορά στη δημιουργία 400 παραθεριστικών κατοικιών, διάφορα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα, συνεδριακό κέντρο, κ.λπ.

Πρόκειται για μία αρκετά σημαντική επένδυση η οποία θα αυξήσει τον τουρισμό και θα ανοίξει το δρόμο για νέες θέσεις εργασίας σε ένα νομό που τον χαρακτηρίζει το υψηλό ποσοστό ανεργίας.
 
Να σημειώσουμε τέλος, ότι η ίδια η εταιρεία είχε αγοράσει το 2014 έκταση εμβαδού 427 στρεμμάτων, στη θέση «Σπηλιά» περιφέρειας πρώην Κοινότητας Πλατανιστού Καρύστου Ν. Εύβοιας.
 
Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού θερέτρου με την ονομασία Elounda Hills στην Ελούντα της Κρήτης. Πρόκειται για επένδυση προϋπολογισμού 408 εκατ. ευρώ με επενδυτικό φορέα την κοινοπραξία Mirium Hellas, ρωσικών συμφερόντων.
Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων 5 αστέρων, μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.
Το θέρετρο σχεδιάζεται να αναπτυχθεί σε έκταση 840 στρεμμάτων και η συνολική δυναμικότητα θα ανέρχεται σε 3.400 επισκέπτες.

Οι επενδυτές σύμφωνα με πληροφορίες έχουν δεσμευθεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων, εργατικού δυναμικού της περιοχής και προμήθεια τοπικών προϊόντων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.