Αρχική Αεροπορικά Νέα ΠΟΞ: Ανάστατος ο Ξενοδοχειακός κόσμος… Διαμαρτύρεται για τη προκήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων...

ΠΟΞ: Ανάστατος ο Ξενοδοχειακός κόσμος… Διαμαρτύρεται για τη προκήρυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων
Celestyal Cruises

Ο Ξενοδοχειακός κόσμος εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για την προκήρυξη τεσσάρων επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ύστερα από την αδυναμία συμφωνίας κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ της  Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και τη διοίκηση της ΥΠΑ.

Οι εν λόγω απεργιακές κινητοποιήσεις θα προκαλέσουν τον αεροπορικό «αποκλεισμό» της χώρας, ουσιαστικά για δύο διαδοχικά 48ωρα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης!

Ήδη, με την εξαγγελία και μόνον των δύο πρώτων 24ωρων απεργιών, τα ξενοδοχεία ανά τη χώρα, κατακλύζονται από ένα διπλό κύμα έντονων αντιδράσεων και ανησυχιών από tour operators, τουριστικά γραφεία και μεμονωμένους πελάτες, που είτε έχουν κλείσει πακέτα, έχουν κάνει τις κρατήσεις τους και ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα το συγκεκριμένο διάστημα, είτε από πελάτες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα και ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν για την επιστροφή τους , αυτές τις ημέρες.

Αν πραγματοποιηθούν οι εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι επιπτώσεις σε όλο το εύρος του ελληνικού τουρισμού και ειδικά στην εικόνα της χώρας, θα είναι βαρύτατες. Θα απαιτηθεί, δε, μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να εξομαλυνθούν οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, έστω αυτήν την ύστατη στιγμή, να καταλήξουν σε μία λύση που θα αποτρέψει την τεράστια ζημία που βρίσκεται προ των πυλών και που δεν θα εξανεμίσει τις ελπίδες των ελληνικών ξενοδοχείων για μία θετική και ομαλή ολοκλήρωση της φετινής πολύ δύσκολης τουριστικής περιόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.