Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Boeing και η Qatar Airways ανακοίνωσαν παραγγελία για 30 B787-9 Dreamliners...

Η Boeing και η Qatar Airways ανακοίνωσαν παραγγελία για 30 B787-9 Dreamliners και 10 B777-300ER

Η ανακοίνωση περιλαμβάνει επίσης επιστολή προθέσεως για μελλοντική συνεργασία περίπου 60 B737 ΜΑΧ 8 ακόμη
Η συμφωνία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώσεις επέκτασης στόλου στην ιστορία της Qatar Airways

Η Boeing και η Qatar Airways ανακοίνωσαν παραγγελία για 30 B787-9 Dreamliners και 10 B777-300ER, με εκτιμώμενη αξία στα 11,7 δισ. Δολάρια, επικυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την αξία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των αεροσκαφών διπλού διαδρόμου της Boeing.
Η αεροπορική εταιρεία υπέγραψε επίσης και μια επιστολή προθέσεως για μελλοντική παραγγελία περίπου 60 B737 MAX 8, με εκτιμώμενη αξία στα 6,9 δισ. Δολάρια.
Η ανακοίνωση έρχεται να εμπλουτίσει τον στόλο της Qatar Airways, που αποτελείται από 84 B787 και B777 αεροσκάφη Boeing, τα οποία αποκτήθηκαν τα τελευταία εννέα χρόνια. Με τη νέα αυτή παραγγελία, η Qatar Airways θα αυξήσει τον αριθμό των παραγγελιών Boeing αεροσκαφών ευρείας ατράκτου από τα 65 στα 105, συμπεριλαμβανομένων των 60 B777X.
Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε σε τελετή στην οποία παρευρέθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, ο Εξοχότατος Ali Shareef Al Emadi, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Tony Blinken και ο Πρέσβης του Κατάρ, ο Εξοχότατος Mohammed Jaham Al-Kuwari.    
 «Η Qatar Airways, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην ιστορία της αεροπορίας, ανακοινώνει μια σημαντική και ιστορική παραγγελία αεροσκαφών, η οποία αναμένεται να δώσει ώθηση στην μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας,» σχολίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways Group, ο εξοχότατος κ. Akbar Al Baker.  «Η Boeing έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν πολύτιμο συνεργάτη και η ανακοίνωση αυτή είναι απόδειξη της εκτίμησής μας για την ποιότητα των προϊόντων της  και της αφοσίωσης της εταιρείας να προσφέρει εξυπηρέτηση υψηλού επιπέδου.»   
Η σχέση της Qatar Airways με την Boeing ανανεώθηκε το 2006. Έκτοτε, η συνεργασία αυτή έχει σημειώσει πολλά ορόσημα. Η Qatar Airways ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή που χρησιμοποίησε το B787 και η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που χρησιμοποίησε το B777X. Με τη δέσμευση για την παραγγελία των B737 MAX 8, το αεροσκάφος θα είναι το πρώτο μονού διαδρόμου μοντέλο της Boeing που προστίθεται στον στόλο της Qatar Airways τα τελευταία 15 χρόνια.  
 «Συγχαρητήρια στην Boeing και την Qatar Airways για αυτήν την εξαιρετικά σημαντική συμφωνία, η οποία θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των Boeing αεροσκαφών στον στόλο της Qatar Airways,» δήλωσε η κα Penny Pritzker, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. «Πέρα από τη επιχειρηματική σημασία που έχει για τις δύο εταιρείες, αυτή η συμφωνία δείχνει την σημασία των παγκόσμιων επιχειρηματικών συνεργασιών για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων. Αυτή η συμφωνία θα ενδυναμώσει τις οικονομικές ευκαιρίες και θα οδηγήσει σε δημιουργία θέσεων εργασίας, ενώ τονίζει επίσης και την σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης δυνατών εμπορικών σχέσεων.»
 «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ένας διορατικός και κορυφαίος πελάτης όπως η Qatar Airways όχι απλά συνεχίζει να προτιμά τα αεροσκάφη μας, αλλά επίσης δείχνει την εμπιστοσύνη της στη νέα τεχνολογία της Boeing, η οποία χαρακτηρίζει τα αεροσκάφη B777X και B737 MAX,» είπε ο Ray Conner, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing. «Η συνεργασία που διατηρούμε με την Qatar Airways έχει διευρυνθεί και ενισχυθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα χρόνια και ανυπομονώ για τη στιγμή που η εταιρεία θα μπορέσει να ενσωματώσει στο στόλο της έναν μεγαλύτερο αριθμό από αεροσκάφη μονού και διπλού διαδρόμου.»
Το B777-300ER είναι το πιο αξιόπιστο αεροσκάφος διπλού διαδρόμου σε λειτουργία σήμερα και θεωρείται από τα καλύτερα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν μερικές από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Διαθέτει τα μεγαλύτερα επίπεδα αξιοπιστίας δρομολογίων από κάθε άλλο αεροσκάφος διπλού διαδρόμου, σε ποσοστό που φτάνει το 99,5%.
Το B787-9 Dreamliner είναι το δεύτερο μέλος της υπερ-αποτελεσματικής οικογένειας των B787. Το B787-9, μια παραλλαγή του B787-8, μπορεί να μεταφέρει 290 επιβάτες σε απόσταση 14.140 χλμ., πλέον του εμπορευματικού φορτίου, επιτρέποντας στις αεροπορικές να αναπτύσσουν περαιτέρω τα δρομολόγια που ξεκίνησαν από το B787-8.
Η νεότερη οικογένεια αεροσκαφών μονού διαδρόμου της Boeing, τα B737 MAX 7, B737 MAX 8, B737 MAX 9 και B737 MAX 200, βασίζονται στη δημοτικότητα και την αξιοπιστία των B737 και έρχονται να προσφέρουν στους πελάτες απαράμιλλη απόδοση καυσίμων για αεροσκάφη μονού διαδρόμου, με την παράδοση να ξεκινά από τις αρχές του 2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.