Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγει για το κοινό τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το Μουσείο Σύγχρονης τέχνης

Ανοίγει για το κοινό τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, το Μουσείο Σύγχρονης τέχνης

Στις 31 Οκτωβρίου, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ανοίγει για το κοινό εγκαινιάζοντας τις περιοδικές του εκθέσεις.

Η αρχή γίνεται με την έκθεση «ΕΜΣΤ- M HKA Κρίσιμοι Διάλογοι: Αθήνα – Αμβέρσα» μια συμπαραγωγή του ΕΜΣΤ και του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας σε επιμέλεια των διευθυντών τους Κατερίνας Κοσκινά, Bart De Baere. Η έκθεση φιλοδοξεί να είναι ένας θεωρητικός και οπτικός διάλογος, βασισμένος σε έργα από τις συλλογές των δύο Μουσείων, που θα περιλαμβάνει πάνω από 70 έργα και θα διαρθρώνεται σε 22 θεματικές. Τον Απρίλιο του 2017, θα ταξιδέψει σε περιορισμένη εκδοχή στο Βέλγιο.

Η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά ανακοίνωσε το άνοιγμα του Μουσείου στα τέλη Οκτωβρίου και το πρόγραμμα των περιοδικών εκθέσεων.

Ως προς την πλήρη λειτουργία του Μουσείου και των μόνιμων συλλογών, η κα Κοσκινά δήλωσε αισιόδοξη καταρχήν για την έκτακτη επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, που επέτρεψε την εξόφληση παλαιότερων εκκρεμοτήτων και την κάλυψη βασικών αναγκών, και στη συνέχεια για τη μελλοντική πορεία των διαδικασιών (της δημιουργίας νέου κανονισμού λειτουργίας, της πρόσληψης επιπλέον προσωπικού κλπ) που θα επιτρέψουν την ανάληψη της χορηγίας του Ιδρύματος Νιάρχου.

«Σήμερα είναι μια ωραία ημέρα, γιατί το κτήριο ανοίγει ευρύτερα, γίνονται συνέργειες, το υπουργείο Πολιτισμού είναι κοντά στο ΕΜΣΤ, στον κόσμο των εικαστικών» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Πολιτισμού, στη διάρκεια της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του ΕΜΣΤ.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πότε θα γίνουν τα εγκαίνια του Μουσείου. «Αν εννοείτε με φωταψίες και κόψιμο κορδέλας, στην χειρότερη περίπτωση σ’ ένα χρόνο. Θα μπορούσαμε να παραμένουμε κλειστά έως ότου λυθούν όλες οι γραφειοκρατίες, γίνουν όλες οι προσλήψεις του προσωπικού με ΑΣΕΠ κτλ. Επειδή στην τέχνη το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι, η προετοιμασία, επιλέξαμε μια ενδιάμεση λύση προκειμένου να ξεκινήσει όλο το εγχείρημα», διευκρίνισε η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, δίνοντας τον απολογισμό πεπραγμένων του 2015-2016 και ανακοινώνοντας τον προγραμματισμό του 2016-2017.

Τέλος, ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης της Αμβέρσας, Bart De Baere, χαιρέτησε τη συνεργασία των δύο φορέων: «Το ΕΜΣΤ προσπαθεί να βρει την εγγύτητα της τέχνης, τους συσχετισμούς και τις διαφορές των καλλιτεχνών. Μπορεί ο καλλιτεχνικός και κοινωνικός διάλογος ανάμεσα σε δύο χώρες να μην είναι θεαματικός, είναι όμως ουσιαστικός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.