Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την Avocarrot εξαγόρασε η Γερμανική Glispa

Την Avocarrot εξαγόρασε η Γερμανική Glispa

Την Avocarrot εξαγόρασε η Γερμανική GlispaAvocarrot από τους Κόννο Χρίστου, Γιώργο Ηρακλέους, Γιώργο Μακκουλή και Παναγιώτη ΠαπαγεωργίουΣχεδόν τρία χρόνια μετά τη δημιουργία της Avocarrot από τους Κόννο Χρίστου, Γιώργο Ηρακλέους, Γιώργο Μακκουλή και Παναγιώτη Παπαγεωργίου, η Avocarrot  ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία προκειμένου να εξαγοραστεί από τη Glispa Global Group. Αν και δεν ανακοινώθηκε το τίμημα πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal θα φτάσει τα 20 εκατ. δολ.
Η Avocarrot έχει λάβει χρηματοδότηση 2 εκατ. δολ. από επενδυτές στην Ελλάδα και διεθνώς, με την συμμετοχή της Odyssey Ventures, έχει αναδειχθεί μεταξύ των 8 καλύτερων εταιρειών εκτός ΗΠΑ από τη Google for Entrepreneurs, είναι μέλος του διεθνούς δικτύου Endeavor και ψηφίστηκε «Next Big Thing» στο συνέδριο Αd:Τech το 2013.

Όλη η ομάδα των 18 ατόμων της Avocarrot θα ενσωματωθεί στην Glispa αλλά αναμένεται η ελληνική εταιρεία να διατηρήσει τα γραφεία της στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο.

H Αvocarrot έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου γίνεται προγραμματιστικά η αγοραπωλησία διαφημίσεων. Οι διαφημιζόμενοι δίνουν τις προσφορές τους και σε πραγματικό χρόνο ο διαφημιστής με τη μεγαλύτερη προσφορά δείχνει τη δική του διαφήμιση στον τελικό χρήστη. Παράλληλα προσφέρει και τις λεγόμενες ενσωματωμένες στο εκάστοτε περιεχόμενο – App διαφημίσεις κάνοντας τες με αυτό το τρόπο λιγότερο ενοχλητικές στους χρήστες και περισσότερο αποδοτικές. Το ίδιο κάνουν Facebook, Twitter και Pinterest με τις διαφημίσεις τους.

H τεχνολογία της Avocarrot θα αξιοποιηθεί από τη Glispa για να προσφέρει στους συνεργάτες της – διαφημιζόμενους ένα επιπλέον κανάλι για προγραμματιστική αγοραπωλησία διαφημίσεων, προσφέροντας παράλληλα στους δημιουργούς εφαρμογών μια ενιαία πλατφόρμα για να βγάζουν χρήματα μέσα από διαφημίσεις, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες της και καλύπτοντας το κενό που υπήρχε.

«Μαζί με τη Glispa, η Avocarrot θα μπορέσει να πραγματοποιήσει πλήρως το όραμά της να προσφέρει στους δημιουργούς εφαρμογών τη δυνατότητα να βγάζουν χρήματα μέσα απο native διαφημίσεις σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο συνιδρυτής της Avocarrot Κόννο Χρίστου.

«Η Avocarrot φέρνει άμεση αξία στη Glispa Global Group και μαζί θα προσφέρουμε μια από τις κορυφαίες ολοκληρωμένες λύσεις για native διαφημίσεις στην αγορά», δήλωσε ο Gary Lin, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Glispa Global Group.

Η Glispa Global Group διαχειρίζεται δισεκατομμύρια διαφημίσεις μηνιαίως με έδρα στο Βερολίνο, με γραφεία στο Πεκίνο, το Μπανγκαλόρ, το Σαν Φρανσίσκο, το Τελ Αβίβ, τη Σιγκαπούρη και το Σάο Πάολο και έχει προχωρήσει και σε άλλες δυο εξαγορές τα δυο τελευταία χρόνια έτσι ώστε να ολοκληρώσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της προς τους πελάτες της.

Ιδρύθηκε το 2008 από τον Αμερικανό Garry Lin και το δυνατό της σημείο είναι η προώθηση της ψηφιακής υπηρεσίας του πελάτη, από μουσική και παιχνίδια μέχρι ηλεκτρονικό εμπόριο, σε πολλές χώρες και αγορές και σε πολλά κανάλια marketing. H ειδίκευσή της σε αναδυόμενες αγορές όπως αυτές της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας της έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και στρατηγικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.

Το 2014 πήρε το τίτλο της ταχύτερης αναπτυσσόμενης τεχνολογικής εταιρείας στη Γερμανία από την Deloitte μια και από το 2009 μέχρι το 2013 τα οργανικά της έσοδα αναπτύχθηκαν κατά 740%!

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.