Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του Κυπέλλου Αρμάτας 2016 στις Σπέτσες

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του Κυπέλλου Αρμάτας 2016 στις Σπέτσες

istioploia-armata-2016Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Κύπελλο Αρμάτας 2016 στις Σπέτσες το περασμένο Σαββατοκύριακο, 3-4 Σεπτεμβρίου.

istioploia-armata-2016-d Ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών, ύστερα από την πολύτιμη εμπειρία που απεκόμισε με την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών Τύπου ΒUG τον Ιούλιο του 2015, εν μέσω capital controls, φέτος, έπειτα από μια μεστή χρονιά με πλήρη προπονητική δραστηριότητα, καθώς και τα ιδιαίτερα επιτυχημένα Summer-Camps, διοργάνωσε ένα μικρότερης κλίμακας, αλλά εξίσου ενδιαφέροντα αγώνα, ο οποίος άνοιξε τους εορτασμούς της μεγάλης γιορτής του νησιού, της Αρμάτας.

istioploia-armata-2016-c Στον αγώνα, που ήταν στο επίσημο καλεντάρι της ΕΙΟ, συμμετείχαν και άλλοι όμιλοι, όπως ο Ολυμπιακός, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Κοιλάδας, ο Ναυτικός Όμιλος Ερμιόνης, ενώ υπήρξε συμμετοχή και από την Κύπρο. Συνολικά συμμετείχαν 24 σκάφη στις κατηγορίες Optimist (παίδων & νέων), Bug και Laser 4.7. Δύο πρώτες θέσεις κατέλαβε ο Ολυμπιακός, από μία η Ερμιόνη και η Κοιλάδα και τέσσερεις ο Ν.Ο.ΣΠ.  Αλυτάρχης του αγώνα, που διεξήχθη στο δίαυλο των Σπετσών, ήταν ο εμπειρότατος Βαγγέλης Ρωμαίος (Ι.Ο.Π.), ενώ ενεργό ρόλο στην οργάνωση και τον σχεδιασμό του διαδραμάτισε η SAIL PROmotion.

istioploia-armata-2016bΙδιαίτερη μνεία αξίζει το πνεύμα ευγενούς άμιλλας που επικράτησε μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και στις φιλίες που αναπτύχθηκαν ανάμεσα σε νεαρούς αθλητές, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στις λοιπές εκδηλώσεις που τον πλαισίωσαν (Σπετσιώτικο καλωσόρισμα, τελετή απονομών κ.λπ.)

Τον αγώνα υποστήριξαν όλοι οι σημαντικοί φορείς του νησιού (Δήμος Σπετσών, Ιερά Μητρόπολη Αγ. Νικολάου, Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, Εμπορικός Σύλλογος, Μουσείο Μπουμπουλίνας, Λιμενικό Σώμα κ.ά.), οι χορηγίες πολλών τοπικών επιχειρήσεων, καθώς και πολλοί εθελοντές.

Ο Ν.Ο.ΣΠ. επεκτείνει διαρκώς το δυναμικό των μελών του και προσβλέπει στην περαιτέρω απόκτηση εμπειρίας στη διοργάνωση αγώνων, με παράλληλο στόχο την ανάδειξη των ομορφιών και των δυνατοτήτων του νησιού, ώστε στο μέλλον να διεκδικήσει τη διοργάνωση ακόμη μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων, προσδίδοντας έτσι προστιθέμενη αξία στο τουριστικό τοπίο των Σπετσών και αναδεικνύοντας τες σε ναυταθλητικό πόλο διεθνούς βεληνεκούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.