Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΕΝΤΟΝΑ ΑΝΟΔΙΚΟΣ

Celestyal Cruises

Business GraphΤα Ιόνια Νησιά, αναδείχτηκαν “πρωταθλητές” σε πανελλήνιο επίπεδο, ίσως για πρώτη φορά στα τουριστικά χρονικά, το πρώτο οκτάμηνο (01/01 – 31/08) του 2016, στις τουριστικές αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό. Μάλιστα με διψήφιο ποσοστό ανόδου (+11%) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ακολουθούν η Κρήτη και οι Κυκλάδες.

Παρά το ότι κατά τον  Αύγουστο συνήθως “όλα γεμίζουν”, σημειώθηκε σε όλους του δείκτες σημαντική άνοδος.
Συγκεκριμένα, η Κέρκυρα είχε αύξηση κατά +10,30% στις αεροπορικές αφίξεις του εξωτερικού, το Άκτιο +9,40%, η Κεφαλονιά +4,30% και η Ζάκυνθος +13,50%.
Στις αεροπορικές αφίξεις από το εσωτερικό, η Κέρκυρα είχε αύξηση +14,60%, το Άκτιο 117,40%, η Κεφαλονιά +32,30% και η Ζάκυνθος +1%.
Η κίνηση στα λιμάνια ήταν επίσης ανοδική.
Το λιμάνι της Κέρκυρας από το εσωτερικό, είχε τον Ιούλιο αύξηση  +11,40% σε επιβάτες και +21,50% σε οχήματα. Το λιμάνι της Λευκίμης τον ίδιο μήνα είχε αύξηση  +13,20% σε επιβάτες και +11,60% σε οχήματα.
Τα λιμάνια της Κεφαλονιάς ( Σάμης, Φισκάρδου, Πεσσάδας και Ιθάκης) από το εσωτερικό τον Αύγουστο, είχαν αύξηση (κατά μέσο όρο)  +11,50% σε επιβάτες και +9,20% σε οχήματα. Επίσης τον Αύγουστο το λιμάνι της Ζακύνθου από το εσωτερικό, είχε αύξηση +8,60% σε επιβάτες και +28,50% σε οχήματα.
Από τα λιμάνια της Ιταλίας, η Κέρκυρα τον Ιούλιο  είχε αύξηση +36,00% σε επιβάτες και +37,30% σε οχήματα. Της Σάμης (Κεφαλονιάς) τον Αύγουστο είχε αύξηση +29,10% σε επιβάτες και +32,80% σε οχήματα και το λιμάνι της Ζακύνθου επίσης τον Αύγουστο, είχε αύξηση +8,60% σε επιβάτες και +28,50% σε οχήματα.
Οι συνεχείς και στοχευμένες δράσεις προβολής της ΠΙΝ, προεξοφλούν ένα επίσης ανοδικό Σεπτέμβρη και έναν καλλίτερο από πέρυσι Οκτώβρη.
Οι παραπάνω δείκτες, επιβεβαιώνουν ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αύξηση των  θέσεων απασχόλησης, τη βιωσιμότητα και αποδοτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και των συναφών “δορυφορικών”   περί τον τουρισμό επιχειρήσεων και επαγγελμάτων και την τοπική οικονομία γενικότερα.
Εξ ίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ιδρύονται νέες ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών κατηγοριών και εκσυγχρονίζονται υφιστάμενες.
Τα παραπάνω γεγονότα, κατά συνέπεια επιτρέπουν να διαχέονται  ακόμα καλλίτερα  τα οφέλη από τον τουρισμό στο Κοινωνικό σύνολο, κάτι  που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.