Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΕΣ ΤΡΩΑΔΕΣ»

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΕΣ ΤΡΩΑΔΕΣ»

Celestyal Cruises

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα 20:00
imk_marmaromenestroadesΛόγω έκτακτης παράστασης κρατικού θεάτρου στην οποία συμμετέχει συντελεστής από τις «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», η παράσταση θα παρουσιαστεί στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 20:00 (αντί για την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου).
Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016 «Διωγμοί: Παλιές και νέες ιστορίες γύρω από τη βία και την ανεκτικότητα» του ΥΠ.ΠΟ.Α. με τις ταινίες του Μιχάλη Κακογιάννη «Αττίλας 74» και «Τρωάδες» και με την παράσταση-οπτικοακουστική σκηνική αφήγηση «Μαρμαρωμένες Τρωάδες», σε μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη και σε σκηνοθεσία της Λουίζας Κωστούλα.

Μαρμαρωμένες Τρωάδες
Ώρα έναρξης: 20:00

Οπτικοακουστική σκηνική αφήγηση
βασισμένη στις Τρωάδες του Ευριπίδη
σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη

Σκηνοθεσία-μουσική: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)
Eκάβη η Αγλαΐα Παππά

Μία ιδιαίτερη παράσταση-ένα οπτικό-ηχητικό τοπίο με τρεις ξεχωριστούς περφόρμερς που μας μεταφέρουν τον τραγικό αποχαιρετισμό των γυναικών της Τροίας στην πατρίδα και τους νεκρούς τους, όταν ακολουθούν τη μοίρα τους, τον δρόμο της σκλαβιάς στη χώρα των Ελλήνων νικητών.

Η παράσταση “Μαρμαρωμένες Τρωάδες“, τίτλος συμβολικός που μεταφέρει όλο το διαχρονικό βάρος των δεινών και της φρίκης του πολέμου πρωτοπαρουσιάστηκε και ενθουσίασε το κοινό στην Αίθουσα αετωμάτων του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας (20/4/2016), στο πλαίσιο των παράλληλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η παράσταση αποτελεί μία σύγχρονη μορφή αφήγησης. Η μετάφραση του Μιχάλη Κακογιάννη με την αμεσότητα και τη μουσικότητα που διαθέτει αποτέλεσε μία ισχυρή βάση γι’ αυτό το εγχείρημα. O λόγος, η μουσική, η εικόνα, ο ήχος, οι ηθοποιοί δημιουργούν ένα περιβάλλον βιωματικό για το θεατή.

Σύνθεση και υλοποίηση στηρίζονται σε ειδικό ηχητικό σχεδιασμό και τρεις ηθοποιούς. Τα οπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται είναι λήψεις ειδικά επεξεργασμένες από φυσικά τοπία, εικόνες ανάμεσα στο ρεαλιστικό και το φαντασιακό που εντείνουν την αίσθηση της απώλειας του χρόνου και της μνήμης των γυναικών που οδηγούνται στο δρόμο της σκλαβιάς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία, μουσική, σύνθεση ήχου: Λουΐζα Κωστούλα (Violet Louise)
Οπτικός Σχεδιασμός: Βασίλης Κουντούρης (Studio 19)
Ηχητικός Σχεδιασμός: Κώστας Μπώκος (Studio19)
Δημιουργική ομάδα στα οπτικά υλικά: Νίκος Λεβαντής, Λουΐζα Κωστούλα, Βασίλης Κουντούρης
Κοστούμια: Λἰλιαν Ξυδιά
Βοηθός σκηνοθέτη: Eλίνα Μαντίδη

Ηθοποιοί: Αγλαΐα Παππά, Παναγιώτης Γαρμπής, Λουΐζα Κωστούλα

Διάκεια: 60’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.