Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 146 επιχειρήσεις και κοινωνικοί φορείς στηρίζουν τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού

146 επιχειρήσεις και κοινωνικοί φορείς στηρίζουν τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού

Celestyal Cruises

chalkidikiΟ αριθμός – ρεκόρ των 146 επιχειρήσεων και τοπικών κοινωνικών φορέων, που αποτελούν μέλη του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού αντικατοπτρίζει τη μεγαλύτερη απόδειξη της ποιότητας του έργου που συντελείται εδώ και επτά χρόνια στην ανατολική Χαλκιδική από τους τοπικούς τουριστικούς επιχειρηματίες, τους σχετιζόμενους με τον τουρισμό και την οικονομία επενδυτές αλλά και τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

SONY DSCΗ αποδεδειγμένα καθολική αποδοχή του φορέα από τον τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό κλαδικό χώρο, δηλώνεται έμπρακτα μέσω αυτής της στήριξης, της συμμετοχής και της εμπιστοσύνης, που κερδήθηκαν χρόνο με χρόνο μέσα από ένα εξαιρετικής εμβέλειας και διεθνούς κύρους επαγγελματικό έργο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι φετινές «επιδόσεις» της προαθωνικής χερσονήσου άλλωστε αποτελούν άλλη μία απόδειξη επιτυχίας : σε μια συγκυριακά δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό χρονιά η τουριστική ανατολική Χαλκιδική έδειξε να αντέχει, αυξάνοντας τα ποσοστά των αφίξεων επισκεπτών γύρω στο 2% – 5% στο γενικό σύνολο, ενώ προορισμοί όπως η Αμμουλιανή και η Ολυμπιάδα έφτασαν να σημειώνουν πληρότητες της τάξης του 95 – 100% για δύομιση συνεχόμενους μήνες. Οι προβλέψεις για τους μήνες Σεπτέμβριο & Οκτώβριο είναι εξαιρετικά αισιόδοξες, δεδομένης της προσέλκυσης στην περιοχή ευρωπαϊκών γραφείων περιπατητικού τουρισμού, καθώς και τουρισμού πολιτιστικών και προσκυνηματικών περιηγήσεων.

Νέοι προορισμοί εξάλλου μπήκαν με αξιώσεις στον τουριστικό χάρτη, όπως η Βαρβάρα (ως μέρος του Αριστοτελικού Περιπάτου), η Αρναία (ως μέρος προγραμμάτων εναλλακτικού τουρισμού) και τα Στάγειρα (ως πολιτιστική περιήγηση), προσελκύοντας τους πρώτους ευρωπαίους, Τούρκους και Λιβανέζους θεματικούς ταξιδευτές, ενώ 22 νέα τουριστικά γραφεία από το βορειο-δυτικο-κεντρικό ευρωπαϊκό χώρο συνεργάζονται ήδη με ξενοδοχειακά καταλύματα ολόκληρης της περιοχής. H τουριστική σύνδεση της ορεινής με την παράκτια ζώνη είναι πλέον γεγονός, ενώ η εξέλιξη των πρωτοβουλιών γύρω από το συγκεκριμένο στόχο αναμένεται θεαματική.

Ιταλοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, Κύπριοι και Σουηδοί επισκέπτες πλαισίωσαν φέτος τους αντίστοιχους Βρετανούς, Γερμανούς, Ρώσους και Βαλκάνιους, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό τουριστικών αγορών, το οποίο χρόνο με το χρόνο αναμένεται να ισορροπήσει τη μονοκαλλιέργεια των παλαιότερων ετών.

Από την άλλη πλευρά δεκάδες ημερήσιες αποδράσεις και εκδρομές έχουν συμπεριληφθεί σε προγράμματα τουριστικών γραφείων, με αποτέλεσμα την προσέλκυση εκατοντάδων εκδρομέων σε καθημερινή βάση – ειδικά στην περιοχή της Ουρανούπολης, Βαρβάρας, Σταγείρων, Αρναίας και Αμμουλιανής.

Ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού τα τελευταία χρόνια δημιούργησε 16 μορφές εναλλακτικού τουρισμού, τις οποίες «έδεσε» τη μία με την άλλη, στηρίζοντας και προωθώντας τις στον κόσμο μέσω ολοκληρωμένων προγραμμάτων marketing & επικοινωνίας, απευθυνόμενων σε ευρωπαίους και Έλληνες κλαδικούς επαγγελματίες και εκπροσώπους Τύπου.

Η ανέλιξη του φορέα είναι τέτοια, ώστε αποτελεί πλέον τιμή και υπερηφάνεια η συμμετοχή σε αυτόν. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.