Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στρατηγικός εταίρος στο σχήμα της Hellenic Seaplanes και η αεροπορική...

Στρατηγικός εταίρος στο σχήμα της Hellenic Seaplanes και η αεροπορική εταιρεία AVIOSTART

AVIOSTART αεροσκάφος Ένα βήμα πιο κοντά στη τελική υλοποίηση των πλάνων της βρίσκεται πλέον η Hellenic Seaplanes μετά την τελευταία  απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας να επιλέξει την ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία AVIOSTART ως στρατηγικό εταίρο, αποδεικνύοντας ότι παρά το αβέβαιο περιβάλλον για τα ιδιωτικά υδατοδρόμια, ο κλάδος των υδροπλάνων εξακολουθεί να προσελκύει το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ένα από τα αεροσκάφη της AVIOSTART επιχειρεί στην Ελλάδα
Ένα από τα αεροσκάφη της AVIOSTART επιχειρεί στην Ελλάδα

Η συνεργασία, αφορά την πραγματοποίηση πτήσεων με τα υφιστάμενα αεροσκάφη της AVIOSTART σε συνδυασμό με τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο μεταφορικό προϊόν στην Ελλάδα και στις γείτονες χώρες. Παράλληλα η Hellenic Seaplanes και η AVIOSTART θα προχωρήσουν σε αντίστοιχη δραστηριοποίηση και στην Βουλγαρία, η οποία θα αναλάβει να προσφέρει το σύνολο των προαναφερθέν υπηρεσιών και στην Μαύρη Θάλασσα.  Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στα πλάνα του στρατηγικού σχήματος είναι η διασύνδεση των δύο χωρών με τα υδατοδρόμια στην Βόρεια Ελλάδα.

Σημειωτέων πως η διοίκηση της Hellenic Seaplanes έχει επανειλημμένως αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν πως η επέκταση του δικτύου υδατοδρομίων θα ξεκινήσει αρχικά με επίκεντρο την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι άλλες γειτονικές χώρες σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους των γειτόνων χωρών.

Η AVIOSTART λειτουργεί από το 1999 με έδρα την Βουλγαρία με στελέχη από τον αεροπορικό χώρο. Το φάσμα των δραστηριοτήτων που καλύπτει αφορά τις επιβατικές πτήσεις, την οργάνωση και εκτέλεση διάφορων τύπων αεροπορικού φορτίου, επιβατών VIP, αεροδιακομιδές, τουριστικές πτήσεις καθώς και ναυλωμένων και άλλων μη προγραμματισμένων αεροπορικών δραστηριοτήτων.
Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική συνεργασία της Hellenic Seaplanes και της AVIOSTART, όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χαραλάμπους  θα καλύψει μεγάλο φάσμα των δραστηριοτήτων της Hellenic Seaplanes (διαχείριση αεροπορικού έργου, κρατήσεις κ.λπ.). Το στρατηγικό πλάνο αφορά σε πρώτη φάση την δραστηριοποίηση των αεροσκαφών της AVIOSTARΤ στον ελλαδικό χώρο, με το πρώτο αεροσκάφος να βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και επιχειρεί από την Αθήνα με υποστηρικτικές υποδομές της Hellenic Seaplanes πραγματοποιώντας πτήσεις στα Ελληνικά νησιά αλλά και όπου αλλού απαιτηθεί .
Αυτή η στρατηγική συνεργασία , ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους, θα βοηθήσει στην ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων της Hellenic Seaplanes  και στην υλοποίηση του αντικειμένου της που αφορά την πραγματοποίηση πτήσεων με υδροπλάνα στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας δήλωσε «Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης και η συμμαχίες μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας… Σημαντικός παράγοντας είναι η προώθηση ενός σταθερού επενδυτικού πλαισίου και να έχει την φιλοσοφία προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων στην χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.