Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξ.Ε.Ε.: Σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση της νέας...

Ξ.Ε.Ε.: Σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση της νέας πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας www.trip2athens.com

ΜΑΡΔΑΣ_ΤΣΑΚΙΡΗΣΣε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση της νέας πολύγλωσσης διαδικτυακής πλατφόρμας www.trip2athens.com, για την ολοκληρωμένη προβολή και διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, προχώρησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Η σχετική συμφωνία πραγματοποιήθηκε σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας με τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργο Τσακίρη στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό η νέα πλατφόρμα στην οποία θα συμμετέχουν δωρεάν όλες οι τουριστικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις της Αττικής, συμφωνήθηκε να ενταχθεί στην πύλη οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών Αgora.  

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας η πλατφόρμα θα προβληθεί μέσω των Γραφείων ΟΕΥ σε όλους τους tour operators και τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, καθώς και στις δημόσιες υπηρεσίες τουρισμού (είτε υπουργεία, είτε οργανισμούς) σε όλο τον κόσμο. Ο κ. Μάρδας πρόσθεσε ότι η συνεχής προβολή του μοναδικού τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας, αποτελεί σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα διαμόρφωσης της ετήσιας τουριστικής κίνησης και παρακαταθήκη για την επαύξηση των οικονομικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Τσακίρης επισήμανε ότι  η παρούσα συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και  του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αποσκοπεί στην έτι περαιτέρω ενίσχυση του πλαισίου συνεργασίας των δυο φορέων και στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνεργειών που θα καταστήσουν αποτελεσματικότερο το έργο τους και θα συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας τόσο στο ελληνικό τουριστικό προϊόν όσο και ευρύτερα στους διασυνδεδεμένους με τον τουρισμό τομείς της εθνικής οικονομίας.

Όπως πρόσθεσε μέσω του trip2athens.com, εξασφαλίζεται η ορθολογική ενημέρωση των γραφείων οικονομικών ακολούθων για τις δυνατότητες και υπηρεσίες που παρέχει η πλατφόρμα με το κατάλληλο προωθητικό υλικό, ούτως ώστε να υπάρχει σαφής ενημέρωση για τις δυνατότητες του τουριστικού προϊόντος της Αττικής προς την παγκόσμια τουριστική αγορά. Ταυτόχρονα δημιουργείται και ένα διαδραστικό βήμα  επικοινωνίας της πλατφόρμας σε διαδικτυακές εφαρμογές του Υπουργείου Εξωτερικών.

Υπογραμμίζεται ότι δίχως καμία οικονομική υποχρέωση ή κόστος για τους συμμετέχοντες, το TRIP2ATHENS, προβάλλει δυναμικά το σύνολο των τουριστικών δραστηριοτήτων (διαμονή, τουριστικά γραφεία, rent a car, εστίαση, ψυχαγωγία, αγορές κ.α.) σε 7 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινέζικα), προσφέροντας εμπλουτισμένη εμπειρία και αυξημένες δημιουργικές δυνατότητες στον εγχώριο και διεθνή επισκέπτη, από το στάδιο της προετοιμασίας μέχρι και την ολοκλήρωσή του ταξιδιού του.

Παράλληλα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, που προάγει την εξωστρέφεια και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά του e-tourism. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το σύστημα των συνεργειών που υποστηρίζει η πλατφόρμα μεταξύ των ξενοδοχειακών και λοιπών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και προϊόντων τουριστικού ενδιαφέροντος (2.000 επιχειρήσεις, 470 ξενοδοχεία και περίπου 1.000 αξιοθέατα, εκατοντάδες δραστηριότητες και άλλα σημεία ενδιαφέροντος).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.