Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Ψηφίζεται σήμερα το βράδυ ο νέος αναπτυξιακός

Ψηφίζεται σήμερα το βράδυ ο νέος αναπτυξιακός

vouli_tΗ ψηφοφορία του νέου αναπτυξιακού νόμου αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ, μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ανέφερε, πως ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει μια πραγματική δυνατότητα εξόδου από την κρίση, ενταγμένη στην οικονομική συγκυρία και κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, υπάρχουν δυο βασικές επιλογές για την ανάπτυξη. Η πρώτη στηρίζεται στην πολύ χαμηλά αμειβόμενη και ευέλικτη εργασία, τη χαμηλή φορολογία, την αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους και εδράζεται στη γρήγορη ανάπτυξη κερδοφορίας και το μαζικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. «Η κυβέρνησή μας βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα», σημείωσε. Η επιλογή της για την ανάπτυξη, «δεν θα στηριχθεί σε αυτά τα δεδομένα, αλλά στο εξειδικευμένο και μορφωμένο ανθρώπινο δυναμικό – και με αυτό το ανθρώπινο κεφάλαιο, θα παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας». Ο κ. Σταθάκης μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη μείωση του χρόνου αποπληρωμής επιδοτήσεων από επτά σε πέντε χρόνια για συγκεκριμένες κατηγορίες επενδυτικών σχεδίων. Επίσης, το ενδεχόμενο τροποποίησης της γενικής υποχρέωσης μετατροπής των βιβλίων από β’ σε γ’ κατηγορία και την αναπροσαρμογή των επτά ετήσιων δόσεων αποπληρωμής επιδοτήσεων.

Κριτική στις ρυθμίσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου άσκησαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αργά χθες βράδυ στο νομοσχέδιο κατατέθηκε τροπολογία για το προσφυγικό του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση της πολυσέλιδης τροπολογίας, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των κανόνων της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτό το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και απέσυρε την τροπολογία.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Exit mobile version