Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό προωθεί η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα...

Τις επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό προωθεί η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης

Celestyal Cruises

IMG_0667Τις ευκαιρίες για επενδύσεις που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα του τουρισμού παρουσίασε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά  μιλώντας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ SPIEF’ 2016 που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, με τη συμμετοχή ηγετών και εκπροσώπων της παγκόσμιας πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Η Υπουργός ήταν ομιλήτρια στην ειδική ενότητα με θέμα «Νέοι  Ορίζοντες στην Τουριστική Βιομηχανία»,  όπου επίσης συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai, ο Υπουργός Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Vladimir Medinsky και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Rosturism κ. Oleg Safonov.
 
Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει υψηλές επιδόσεις, και η ενίσχυσή του αποτελεί εθνικό στόχο και κυβερνητική προτεραιότητα. Τις προοπτικές επίτευξης ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης, τόνισε η Υπουργός,  ενισχύουν αφενός η  σταθερότητα και η επανεκκίνηση των αγορών που επιφέρει η επιτυχημένη ολοκλήρωση της  αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας και η επίτευξη της συμφωνίας,  αφετέρου η  υλοποιούμενη τουριστική πολιτική που ήδη αποδίδει.
 
Η Υπουργός αναφέρθηκε ακόμη και στην ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας- Ρωσίας το 2016 με επίκεντρο το αφιερωματικό έτος, τις συμφωνίες τουριστικής συνεργασίας κα τις κοινές δράσεις προώθησης και προβολής που φέρνουν άμεσα αποτελέσματα.
 
ΕΙΔΙΚΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ-EXPERTΗ κα Κουντουρά συμμετείχε επίσης σε συζήτηση για τον τουρισμό που διοργανώθηκε  από την Ρωσική εφημερίδα “EXPERT”  με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων της Ρωσίας, όπου παρουσίασε τις πολιτικές για τον εμπλουτισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
 
Στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ, η Υπουργός πραγματοποιεί  επαφές με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Συναντήθηκε με τον   Κυβερνήτη της Αγ. Πετρούπολης, κ. Georgy Poltavchenko, καθώς και  με τον Πρόεδρο του   Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αγ. Πετρούπολης κ. Vladimir Katenev και τα μέλη του Προεδρείου στα γραφεία του Επιμελητηρίου, όπου συμμετείχαν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου και μέλη της Ένωσης Τουριστικών Βιομηχανιών της Β.Δ. Ρωσίας, με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η κα Κουντουρά επίσης παραχώρησε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ  για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού  προορισμού για τουρισμό και επενδύσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.