Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεννόηση εδώ και τώρα για την Κρουαζιέρα και τον Τουρισμό

Συνεννόηση εδώ και τώρα για την Κρουαζιέρα και τον Τουρισμό

Συνεννόηση εδώ και τώρα για την Κρουαζιέρα και τον Τουρισμό ζητά με ανοιχτή επιστολή της η Ομοσπονδία των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων – FedHATTA.

FedHATTA_logo“H κρουαζιέρα”, τονίζει στην επιστολή της, “αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά και ευαίσθητο τομέα του ελληνικού τουρισμού”.

“Ήδη Διεθνής εταιρεία κρουαζιέρας”, συνεχίζει, “έχει εκδηλώσει την πρόθεση να σταματήσει τα turn around (από – επιβίβαση από το λιμάνι του Πειραιά).

Είναι πλέον βέβαιο ότι και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας θα ακολουθήσουν, με προφανής επιπτώσεις για την ελληνική κρουαζιέρα και τον ελληνικό τουρισμό.”

Και καταλήγει
“Σε μία δύσκολη τουριστική σεζόν πρέπει να προασπίσουμε τον κλάδο μας και το αγαθό του τουρισμού.
Ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων.”

Δείτε την επιστολή

H κρουαζιέρα αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά και ευαίσθητο τομέα του ελληνικού τουρισμού.

Από 26 Μαΐου υπάρχουν τεράστια προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και της Θεσσαλονίκης, από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τριών συνδικαλιστικών ενώσεων των κλάδων εργαζομένων στα λιμάνια.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα να π

αρεμποδίζεται όλο το προηγούμενο διάστημα η ομαλή κίνηση των κρουαζιερόπλοιων καθώς και η εξυπηρέτηση των επιβατών / τουριστών.

Δυστυχώς, και ενώ οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και εντείνονται, έχουμε ήδη τα πρώτα ολέθρια αποτελέσματα. Διεθνής εταιρεία κρουαζιέρας έχει εκδηλώσει την πρόθεση να σταματήσει τα turn around (από – επιβίβαση από το λιμάνι του Πειραιά).

Είναι πλέον βέβαιο ότι και άλλες εταιρείες κρουαζιέρας θα ακολουθήσουν, με προφανής επιπτώσεις για την ελληνική κρουαζιέρα και τον ελληνικό τουρισμό.

Είμαστε υποχρεωμένοι, προασπιζόμενοι τον κλάδο μας, να επιστήσουμε την προσοχή και να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις αυτές.

Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία να αντιδράσει και να παρέμβει άμεσα.
Απευθύνουμε έκκληση για την επιστροφή στο διάλογο, την εργασιακή ειρήνη, την ομαλότητα και την ποιοτική εξυπηρέτηση των τουριστών μας.

Δεν είναι δυνατό σε μία τουριστική χώρα, όπως η Ελλ

άδα, οι εταιρείες κρουαζιέρας και όλοι εμείς οι τουριστικοί επιχειρηματίες να είμαστε έρμαιο μερίδας εργαζομένων, οι οποίοι παρακωλύουν την τουριστική κίνηση και καταστρέφουν το έργο μας. Καταστρέφουν την ελληνική κρουαζιέρα, τον προορισμό και την ελληνική οικονομία.

Αύριο στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται με περίπου 10.000 επιβάτες, τα πλοία Royal Princess, Celebrity Equinox, Oosterdam, καθώς και μικρότερα πλοία (Sea Cloud, Royal Clipper, Seabourn Odyssey, Star Clipper και Silver Spirit). Θα βρίσκονται επίσης και τα μάτια και τα αυτιά της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ο κλάδος της

κρουαζιέρας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και επηρεάζεται σε βάθος χρόνου όταν πλήγεται έστω και περιστασιακά. Οποιαδήποτε αστοχία στη διαχείριση αυτού του προβλήματος θα επιφέρει μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Με την πεποίθηση ότι η έκκλησή μας που είναι και έκκληση όλων των ανθρώπων του τουρισμού, θα εισακουστεί από όλες τις πλευρές και ότι η ελληνική πολιτεία δεν θα κωλυσιεργήσει και θα προβεί σε άμεσες ενέργειες, παρακολουθούμε τις εξελίξεις με αγωνία.

Σε μία δύσκολη τουριστική σεζόν πρέπει να προασπίσ

ουμε τον κλάδο μας και το αγαθό του τουρισμού που εν μέσω τεράστιων δυσκολιών της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας συνεισφέρει τα μέγιστα στη χώρα, στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενούς μας .

Ο τουρισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Λύσανδρος Τσιλίδης
Ο Γενικός Γραμματέας Στάθης Σκρέτας

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.