Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση Προέδρου FEDHATTA με Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συνάντηση Προέδρου FEDHATTA με Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Celestyal Cruises

FedHATTA_logoΤην Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Υπουργού κ. Αριστείδη Μπαλτά και αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDHATTA από τον Πρόεδρό της κ. Λύσανδρο Τσιλίδη και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Παλιούρα. Στη συνάντηση συμμετείχαν συνεργάτες του γραφείου της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Ελ. Κουντουρά, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κα Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη και η Πρόεδρος του ΤΑΠA κα Ασπασία Λούβη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η διεύρυνση αποτελεσματικών τρόπων ενίσχυσης του πολιτιστικού τουρισμού, με τα τουριστικά γραφεία να μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν κυρίως η εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, η βελτιστοποίηση των ενιαίων εισιτηρίων, καθώς και η προσωρινή παραχώρηση χρήσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων για εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη ζήτηση, όπως συνέδρια κλπ., πάντα με προϋπόθεση την τήρηση όρων που συνάδουν με τον χαρακτήρα τους.

Τεχνικές λεπτομέρειες, οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν από όλες τις πλευρές, έχουν τεθεί στο τραπέζι προς διαβούλευση.

Στη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων και διάθεση συνεργασίας. Η FEDHATTA είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την άμεση και θερμή ανταπόκριση των Υπουργείων και δηλώνει, από την πλευρά της, ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο τους και έτοιμη να συνδράμει σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς τουρισμός και πολιτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.