Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σεμινάριο για τις περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές των πλοίων στα λιμάνια των ΗΠΑ

Σεμινάριο για τις περιβαλλοντολογικές προδιαγραφές των πλοίων στα λιμάνια των ΗΠΑ

EllinoAmerikaniko_epim_2016Mε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με τη ναυτιλία φορέων πραγματοποιήθηκε, στο Εκθεσιακό Κέντρο Μetropolitan,  το σεμινάριο με τίτλο: “Trading in U.S. Waters | Ensuring a Culture of Environmental Compliance”. Το σεμινάριο διοργανώθηκε υπό την Αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας,  από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA), σε στενή συνεργασία με το Εμπορικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και το Ιnternational Propeller Club of the United States, Int’l Port of Piraeus. 

Ellino_Amerikaniko_epim_2016Ο στόχος του σεμιναρίου, ο οποίος ήταν η εκτεταμένη ενημέρωση της εγχώριας ναυτιλιακής κοινότητας και των ενδιαφερόμενων μερών για τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν τα πλοία που επισκέπτονται τα λιμάνια των ΗΠΑ, επιτεύχθηκε πλήρως.  Οι κανονισμοί, οι στρατηγικές συμμόρφωσης και το κόστος της μη συμμόρφωσης παρουσιάσθηκαν από τους αρμόδιους φορείς των Η.Π.Α. και της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας όπως είναι η Αμερικανική Ακτοφυλακή (U.S.C.G.), ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (Ι.Μ.Ο.), η Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA) καθώς και από τους εκπροσώπους της διεθνούς ναυτιλιακής και εφοπλιστικής κοινότητας.
 
Mεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών του συνεδρίου ήταν οι κ.κ. Captain Tom Kaminski, Commanding Officer of the U.S. Coast Guard Activities in Europe, U.S. Coast Guard, MR. Juvenal Shiundu, Deputy Director/Head Program Management, Technical Cooperation Division, International Maritime Organization (photos attached).
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Αμερικανικού Περιπτέρου (U.S. Pavilion – Booth Number 2.435) στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση Ποσειδώνια 2016.
 
Ο Εμπορικός Σύμβουλος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Bryan Larson δήλωσε: ότι: «H συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στα φετινά Ποσειδώνια (η 16η κατά σειρά) αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των εταιρειών των Η.Π.Α για την ελληνική ναυτιλία, ένα ενδιαφέρον το οποίο θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς η Ελλάδα εφαρμόζει τα δύσκολα, αλλά αναγκαία, μέτρα τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και στην προσέλκυση επενδύσεων. 19 αμερικανικές εταιρίες συμμετέχουν στα φετινά Ποσειδώνια και ο κ. Larson προσκάλεσε όλους τους σύνεδρους να τις επισκεφθούν».
 
O Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος τόνισε: «Η Ελληνική ναυτιλία εξακολουθεί να καταγράφει νέα ρεκόρ, από την πρώτη θέση του παγκόσμιου στόλου μέχρι τις συμμετοχές στα φετινά Ποσειδώνια.  Η συμμετοχή του Αμερικανικού παράγοντα θα συνεισφέρει πολλαπλά στην προώθηση συμμαχιών και πολιτικών που θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας μας εν μέσω διεθνών οικονομικών προκλήσεων και των απαιτήσεων για περιβαλλοντική συμμόρφωση. Ευθύνη και μέριμνα όλων μας πρέπει να αποτελέσει η διατήρηση της παραμονής του στόλου στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει η ναυτιλία την σημαντική προσφορά της στη χώρα και την δοκιμαζόμενη οικονομία μας».
 
H κα. Carleen Lyden-Kluss, η οποία είναι Συνιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια της Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA), δήλωσε: «Φέτος είναι η Τρίτη χρονιά που η Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Β. Αμερικής (NAMEPA) διοργάνωσε σεμινάριο, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, σχετικά με τις αγκυλώσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα πλοία που επισκέπτονται τα λιμάνια των Η.Π.Α. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, ομιλητές και συμμετέχοντες, μοιραζόμαστε το ίδιο, έντονο ενδιαφέρον να ενημερώσουμε τη ναυτιλιακή κοινότητα για την πολυπλοκότητα που παρουσιάζουν οι διαδικασίες συμμόρφωσης με τους κανονισμούς που ισχύουν για τα πλοία που εμπορεύονται μέσα και έξω από τα λιμάνια των Η.Π.Α. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που αφορούν στους  κανονισμούς οι οποίοι επιβάλλονται αυστηρά, και πρέπει να γίνουν κατανοητοί από όλους. Το σεμινάριο εστίασε τις εργασίες του σε αυτές τις παραμέτρους και σε μεγάλο ποσοστό απάντησε στις ανησυχίες των υπεύθυνων πλοιοκτητών και όλων των ενδιαφερομένων μερών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.