Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εξαιρετικά αβέβαιη χαρακτηρίζει η Citigroup την κατάληξη της συμφωνίας για την ελάφρυνση...

Εξαιρετικά αβέβαιη χαρακτηρίζει η Citigroup την κατάληξη της συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Citigroup_picΣτην έκθεσή της η Citigroup δημοσιεύει εκτιμήσεις εξαιρετικά δυσοίωνες και  εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές της Ε.Ε και του ΔΝΤ για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, προβλέποντας ότι από ύφεση 2,7% φέτος, το 2018 η οικονομία θα βυθιστεί στο -7,2%.  Μάλιστα οι αναλυτές της Citi προειδοποιούν ότι η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία και η αβεβαιότητα γύρω από την ελάφρυνση του χρέους θα ενισχύσει την πολιτική αβεβαιότητα.

«Κατά την άποψή μας, οι δημοσιονομικοί στόχοι του προγράμματος διάσωσης παραμένουν υπερβολικά φιλόδοξοι και χωρίς σημαντική ελάφρυνση, το δημόσιο χρέος παραμένει μη βιώσιμο, αυξάνοντας πιθανώς τον κίνδυνο για Grexit στα επόμενα 1-3 χρόνια», τονίζουν οι αναλυτές της αμερικάνικης τράπεζας.
Πιο συγκεκριμένα, στην νέα έκθεσή της για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, η Citi αφήνει αμετάβλητη στο 0,7% την πρόβλεψή της για την ύφεση στην Ελλάδα το 2016, επισημαίνοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν σύμφωνος με τις εκτιμήσεις της (-0,4% σε τριμηνιαία βάση) και τονίζει ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι θα κινηθεί στα αρνητικά και στο β’ τρίμηνο.
Ωστόσο, όπως τονίζει, η εκταμίευση των 10,3 δισ. ευρώ στο βραχυπρόθεσμο διάστημα θα παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα για την οικονομία και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και ενδεχομένως την εγχώρια ζήτηση στο τρίτο τρίμηνο.

Σχετικά με το χρέος, η Τράπεζα προβλέπει εκτόξευσή του στο 202% του ΑΕΠ το 2017 από 180% φέτος, και στο 218% και το 220% το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων, η Citi δεν βλέπει την αποκλιμάκωση του τρέχοντος έτους να συνεχίζεται, αφού από το 7,63% αναμένει πως θα αυξηθούν στο 8,28% το 2017 και στο 8,79% το 2018, γεγονός που δεν «δείχνει» έξοδο στις αγορές.

Πηγή: www.athina984.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.