Αρχική Γαστρονομία Το Sympossio Greek Gourmet Touring 2016 ολοκληρώνεται με Συνέντευξη Τύπου στο Saint...

Το Sympossio Greek Gourmet Touring 2016 ολοκληρώνεται με Συνέντευξη Τύπου στο Saint George Lycabettus

SymposioΤο Sympossio Greek Gourmet Touring για το 2016, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT) ολοκληρώθηκε και επισήμως τη Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο St. George Lycabettus.


Το Sympossio αποτελεί το μοναδικό διαδραστικό πρόγραμμα προβολής της Eλληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Έχοντας την υποστήριξη του ΕΟΤ, θεσμικών οργάνων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, πληθώρας Ελληνικών επιχειρήσεων  καθώς και διεθνών Tour Operators, ο απολογισμός για τον 7ο χρόνο λειτουργίας του Sympossio, υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντικός. Συγκεκριμένα, το Sympossio 2016 υποστηρίζεται από:

Με την ευγενική χορηγία της Aegean Airlines, οι διακεκριμένοι Chefs του Sympossio επισκέφθηκαν 12 χώρες και 21 πόλεις σε διάστημα 3 μηνών. Το Sympossio  ευλόγως αποτελεί πλέον θεσμό για τα ελληνικά δεδομένα, με την αναγνωσιμότητά του και την ευρεία αποδοχή που του επεφύλαξαν και φέτος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας.
 
Συγκεκριμένα, φέτος, η ομάδα του Sympossio ταξίδεψε σε Σλοβακία, Πολωνία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ρουμανία, Ελλάδα, Ουκρανία, Ισραήλ και Ρωσία. Την ομάδα συμπλήρωσαν, επίσης, εκπρόσωποι των εταιριών-χορηγών και των θεσμικών οργάνων του κλάδου.
 
Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν εκτός των πολλών συντελεστών του προγράμματος, εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και πλήθος δημοσιογράφων.
 
Την εκδήλωση χαιρέτησε o Διευθύνων Σύμβουλος της Aldemar Resorts κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και η κ. Τόνια Βασιλοπούλου, Marketing Director του Boutique Hotel Athens St George Lycabettus ενώ για το Sympossio μίλησε ο κ. Κουρούμπας Μίλτος, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος, « Μετά από 7 συναπτά χρόνια που το Sympossio, το μοναδικό Ελληνικό όχημα εξωστρέφειας, ταξιδεύει την Ελληνική Γαστρονομία στο εξωτερικό περίτρανα αποδεικνύετε ότι και σε δύσκολους καιρούς, η συλλογική προσπάθεια και  συνεισφορά όλων μαζί μπορεί και καταφέρνει να αποδώσει τα μέγιστα» . Ειδική μνεία έγινε επίσης για τους χορηγούς του φετινού Sympossio, με θέμα “Greek Street Food”, για τη σημαντική συμβολή τους στην διεξαγωγή μίας ακόμη επιτυχημένης διοργάνωσης που ενσωματώνει τη φιλοσοφία του αρχαίου συμποσίου στις διατροφικές συνήθειες του σύγχρονου Έλληνα στο πλαίσιο μιας συλλογικής, βιωματικής εμπειρίας.
 
Εν μέσω τουριστικής περιόδου, το Sympossio Greek Gourmet Touring 2016 θα παραμείνει ενεργό, με πλάνο ενεργειών για υλοποίηση το προσεχές φθινόπωρο. Επίσης, υπολογίζεται ότι στα τέλη του καλοκαιριού θα ανακοινωθεί η θεματική ενότητα για το Sympossio Greek Gourmet Touring 2017.
 

Το Sympossio 2010-2016  σε αριθμούς:
53 Πόλεις
10 Χώρες της Ανατολικής & Δυτικής Ευρώπης
94 Μαγειρικές διοργανώσεις
140+ Ελληνικά προϊόντα
3.150 Καλεσμένοι (τουρισμός/βιομηχανία/ΜΜΕ)
36 Υποστηρικτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.