Αρχική Rally Στις 27 Μαΐου η έναρξη του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος

Στις 27 Μαΐου η έναρξη του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος

Celestyal Cruises

Οι προετοιμασίες για την διοργάνωση του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος βρίσκονται σε πλήρη ένταση.

Historic_Rally_2016_coverΩς γνωστόν η πιο απαιτητική διοργάνωση του είδους στην Ευρώπη θα εκκινήσει από το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου της Αθήνας την Παρασκευή 27 Μαΐου στις 11:00, σε μια πρωτόγνωρη Τελετή κατά την οποία τόσο οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting όσο και αυτοί της κατηγορίας Regularity θα ξεκινούν ταυτόχρονα από την ειδικά διαμορφωμένη ράμπα του αγώνα.

Το πρώτο σκέλος της Κατηγορίας Sporting (27/5) το οποίο θα διεξαχθεί σε χωμάτινες επιφάνειες περιλαμβάνει 5 Ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 80 χλμ. στην Δυτική Αττική και την Βορειοανατολική Πελοπόννησο, πριν τα αυτοκίνητα κατευθυνθούν στο Ναύπλιο για την απαραίτητη μετατροπή τους σε ασφάλτινα, αφού τα επόμενα δύο σκέλη του αγώνα πραγματοποιούνται σε τέτοιο τερέν.

Το Σάββατο (28/5), το δεύτερο σκέλος του αγώνα είναι ίσως το πιο δύσκολο, αφού περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκος 140 χλμ., εκ των οποίων μάλιστα οι δύο τελευταίες θα είναι νυχτερινές.

Το τρίτο και τελευταίο σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ελλάδος (29/5), επίσης σφάλτινο, περιλαμβάνει 4 Ειδικές διαδρομές μήκους 36 χλμ. με την Τελετή Τερματισμού και Απονομής να πραγματοποιούνται το μεσημέρι της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλες οι Ειδικές Διαδρομές του αγώνα έχουν χρησιμοποιηθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο πλαίσιο του Εθνικού μας Αγώνα, δηλαδή του Ράλλυ Ακρόπολις, είτε σε έκδοση Παγκοσμίου, είτε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.  

Ο εξίσου συναρπαστικός αγώνας Ιστορικό Ράλλυ Ελλάδος – Regularity που εκκινεί ταυτόχρονα από την Αθήνα, περιλαμβάνει επίσης τρία σκέλη, με μήκος 280 χλμ. την Παρασκευή (27/5), 310 χλμ. το Σάββατο (28/5) και 240 χλμ. την Κυριακή (29/5), σε διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και θα περιλαμβάνει πάνω από 40 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας.

Η Τελετή Τερματισμού θα πραγματοποιηθεί επίσης το απόγευμα της Κυριακής στην Κεντρική Προβλήτα της πόλης του Ναυπλίου και θα ακολουθήσει λίγο αργότερα η Τελετή Απονομής.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το Ναύπλιο και τους ανθρώπους του. Η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη του Αργολικού κόλπου και πρώτη πρωτεύουσα της νεώτερης Ελλάδας είναι αυτή που φιλοξενεί φέτος τον Ιστορικό αγώνα, δίνοντας μια ξεχωριστή λάμψη στο ήδη διάσημο αθλητικό γεγονός. Ο Δήμος της πόλης και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλίσει τη διοργάνωση, η οποία αναμένεται να είναι συναρπαστική για τους συμμετέχοντες και τους θεατές, τόσο αγωνιστικά, όσο και τουριστικά/πολιτιστικά. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Αρχηγείο του αγώνα θα εγκατασταθεί στο «Βουλευτικό», της Πλατείας Συντάγματος του Ναυπλίου, δηλαδή στο ιστορικό κτήριο της πρώτης Βουλής των Ελλήνων, το οποίο ο τοπικός Δήμος έχει παραχωρήσει στην Οργανωτική Επιτροπή.  

Ραντεβού, λοιπόν, στο Ζάππειο την Παρασκευή 27/5 και στο  μαγευτικό Ναύπλιο στη συνέχεια, για ένα διαφορετικό τριήμερο έντασης, δράσης και πολιτισμού με αυτοκίνητα και οδηγούς, έλληνες και ξένους, που έγραψαν ιστορία στις Ειδικές Διαδρομές και τους δρόμους στο παρελθόν και συνεχίζουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.