Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρουσίαση του Ειδικού Προγράμματος που εκπόνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον...

Παρουσίαση του Ειδικού Προγράμματος που εκπόνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό της Κω

Celestyal Cruises

Ευρύτατη σύσκεψη στην Κω υπό την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου

tourismos_1Το ειδικό πρόγραμμα που εκπόνησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό της Κω, παρουσίασε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, στην διάρκεια ευρύτατης σύσκεψης που συγκάλεσε, ειδικά για το σκοπό αυτό στο Επαρχείο Κω.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Έπαρχος Κω κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ηλίας Σιφάκης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Κωνσταντίνα Σβύνου, η Πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νήσου Κω κ. Ελένη Παπαδούλη, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου κ. Δημήτρης Σαράντης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κω κ. Πασχάλης Βρακίδης, ο πρώην πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κω κ. Σταμάτης Βουκουβαλίδης, οι τουριστικοί πράκτορες κκ Κώστας Κουρούνης και Ιωάννης Καπασακαλης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Κω κκ Νίκος Τσακίρης, Ευριδίκη Νάκη, Δημήτρης Χαματζόγλου και Ειρήνη Σβύνου.
Όπως είχε ανακοινώσει η Αντιπεριφερειάρχης στις 26 Ιανουαρίου 2016, κατά την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε αυτό το τριετές στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνεται ειδικό πλάνο δράσεων για τον τουρισμό της Κω, λόγω της βλάβης που υπέστη το νησί από τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.
Η υλοποίηση του σχεδίου τίθεται άμεσα σε εφαρμογή από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου, η οποία ξεκινά στις 9 Μαρτίου και η χρηματοδότησή του είναι εγγυημένη από πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Σκοπός της ευρύτατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επαρχείο Κω, είναι ο συντονισμός και των τοπικών φορέων που υπηρετούν τον τουρισμό στην Κω, αλλά και η συμπλήρωση και τροποποίηση του πλάνου που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπόνησε, με τις παρατηρήσεις των τοπικών τουριστικών παραγόντων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης του ειδικού προγράμματος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε:
«Δεν υπάρχει πλέον καθόλου καιρός για χάσιμο. Η Κως πρέπει να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στον τουρισμό. Οι συντονισμένες ενέργειες μπορούν να φέρουν γρήγορα και απτά αποτελέσματα. Περιμένουμε λοιπόν από τους τοπικούς φορείς τις προτάσεις και την έγκρισή τους για να προχωρήσουμε σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού,  στην επόμενη φάση υλοποίησης όλων των προγραμματισμένων δράσεων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.