Αρχική Αεροπορικά Νέα Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Βόλου

Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης του Αεροδρομίου Βόλου

Celestyal Cruises

DSCN0345Την Τετάρτη 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη συνάντηση μεταξύ Επιμελητηρίων και Ενώσεων Ξενοδόχων της Κεντρικής Ελλάδας για τη δημιουργία Φορέα προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και επισκεπτών, αρχικά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και έπειτα στα γραφεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά η ανάγκη ύπαρξης ενός Οργανισμού, που θα αφορά στη βασική πύλη εισόδου των περιοχών αυτών που δεν είναι άλλο από το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (Διεθνώς VOL), όχι μόνο όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη αλλά και όσον αφορά στην μετακίνηση πολιτών και αργότερα εμπορευμάτων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέσω του Προέδρου της, κ. Γιώργου Ζαφείρη, έκανε την παρουσίαση του business plan, μέσω του οποίου προτείνεται η σύσταση μιας Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας που στόχο θα έχει την ανάπτυξη και προσέλκυση πτήσεων και την τουριστική προβολή των εμπλεκόμενων περιοχών, καθώς και την ανάδειξη της σημασίας της λειτουργίας του αεροδρομίου σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, θα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω δράσεις, όπως: Χώρος δημιουργίας κι ανάπτυξης αερολέσχης, χώρος έκθεσης, επίδειξης κι αγώνων μοντελισμού κι αερομοντελισμού, βάση για skydiving, χώρος πολιτιστικών και αθλητικών events, σκηνικό για γυρίσματα ταινιών, σειρών κλπ, δημιουργία Cargo. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, «το αεροδρόμιο είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη στη ευρύτερη περιοχή, καθώς και σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη άλλων επιχειρηματικών δράσεων». Η περιοχή αλληλεπίδρασης του αεροδρομίου με την τουριστική ανάπτυξη καλύπτει όλη τη Θεσσαλία, πιο νότια τη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα, την Ευρυτανία, την Εύβοια και βόρεια την Πιερία και κοινός στόχος είναι η προσέλκυση περισσότερης ζήτησης, κυρίως από αγορές του εξωτερικού. Η προσέλκυση ζήτησης εστιάζεται στην προσέλκυση περισσότερων αεροπορικών εταιρειών που θα πετάξουν από και προς το αεροδρόμιο. Η ευρύτερη περιοχή, συνέχισε, θα εκπροσωπείται από τον υπό ίδρυση Οργανισμό, του οποίου το σύνθημα θα είναι: «Μια φωνή, μια έκφραση».

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Λάρισας, κ. Δημήτρης Αδάμ, Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας και Ευρυτανίας κ. Χρήστος Τσάμπρας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Στέφανος Γιώτης. Επίσης, παραβρέθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας ο κ. Τάσος Γούσιος, εκ μέρους του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού πρωτογενούς τομέα κ. Κωνσταντίνος Βλαχοστέργιος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων του Ν. Ευβοίας κ. Μιλτιάδης Χέλμης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καλαμπάκας κ. Κωνσταντίνος Ράντος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαμπάκας κ. Σωτήρης Φαμίσης, εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας κ. Κατερίνα Κούτρα και η γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Σοφία Φλέγγα. Από το Επιμελητήριο Μαγνησίας ήταν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θέκλα Καμμένου, αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.