Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η «ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ με τη συνδιοργάνωση UNESCO Αμαρουσίου και ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης

Η «ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ με τη συνδιοργάνωση UNESCO Αμαρουσίου και ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης

1.unesco_amaroussiou_theatriki_parastasi_19-20_3_2016Στις 19 και 20 Μαρτίου με τη συνδιοργάνωση του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου και του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρουσιάσθηκε από το θεατρικό εργαστήρι “ΘΕΣΠΙΣ” το έργο «ΜΗΔΕΙΑ» 
του Μποστ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ζούλια, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

4.unesco_amaroussiou_theatriki_parastasi_19-20_3_2016 Η μεταφορά της γλώσσας του Μποστ στο θέατρο μέσα από την οποία απεικονίζεται η ελληνική πραγματικότητα σε έμμετρο, καυστικό και σουρεαλιστικό άλλες φορές ύφος, δεν αποτελεί ένα εύκολο εγχείρημα. Απαιτεί ισορροπία ως προς τη διατήρηση του σοβαρού και του αστείου καθώς και επαγγελματισμό στην παρουσίαση της σχέσης των νεοελληνικών κοινωνικών μορφών και των μυθολογικών συσχετίσεων.
Σε ένα κατάμεστο θέατρο που πλημμύρισε από γέλιο και ενθουσιασμό άνθρωποι κάθε ηλικίας απόλαυσαν ένα έργο που με όχημα το χιούμορ, θέτει υπό διαπραγμάτευση τον προβληματισμό μας για τα δεινά του έθνους και του λαού μας.
12.unesco_amaroussiou_theatriki_parastasi_19-20_3_2016Η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου κ. Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα αναφερόμενη στον Μποστ και στη σχέση του με τη γλώσσα είπε μεταξύ άλλων: «Ο Μποστ μέσα από την ιδιαιτερότητα της γραφής του δημιούργησε τη δική του ιστορία στην ελληνική λογοτεχνία. Η παραμόρφωση και η πρόσμιξη διαφόρων λέξεων και φράσεων, η ανοικείωση, όπως θα έλεγαν οι ειδικοί της λογοτεχνίας, της καθαρεύουσας με τη δημοτική, η στίξη και οι επιτηδευμένα ανορθόγραφες λέξεις και φράσεις συνθέτουν το παζλ της δημιουργικότητας της γλώσσας του Μποστ».
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στη δήλωσή της αναφέρει σχετικά με τη συνεργασία της με τον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου: «Ως Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης στο πλαίσιο αναβάθμισης και πλουραλισμού των πολιτιστικών δρωμένων και όλων των καλλιτεχνικών μας δράσεων, έχουμε την χαρά να εγκαινιάζουμε ακόμη μια νέα δημιουργική συνεργασία, με επίκεντρο το θέατρο, με τον ιστορικό Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου».
Τις ευχές τους έστειλαν:
Η κ. Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής,
Η κ. Ευαγγελία Αποστολάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πολιτισμού και Αθλητισμού και
Η κ. Κατερίνα Θανοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για την Κοινωνική Πολιτική.
Στις παραστάσεις το παρόν έδωσαν εκλεκτοί δημότες των Δήμων Πεύκης – Αμαρουσίου – Μεταμόρφωσης, όμορων Δήμων καθώς και άλλων Δήμων της Αττικής, τα ΚΑΠΗ του Δ. Κηφισιάς, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, τα μέλη του Δ.Σ. της UNESCO Αμαρουσίου και μέλη του Ομίλου.
Σημαντική ήταν η βοήθεια της κ. Βασιλείας Αθανασιάδου, υπεύθυνης των εκδηλώσεων του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου. Στην άρτια οργάνωση και παρουσίαση της εκδήλωσης, καθώς και 
στη διανομή του έντυπου υλικού του Ομίλου σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εθελοντές μας, 
που εργάστηκαν όπως πάντα εντατικά και μεθοδικά. Επίσης της κ. Αλωνιστιώτη Δέσποινα για την επιμέλεια του δημιουργικού του προγράμματος καθώς και του κ. Κοσσένα Γιώργου από την εταιρία διανομής διαφημιστικού υλικού και διαφημιστικών υπηρεσιών FAST G.A.
Η προσφορά του Ομίλου θα συνεχισθεί μέσα στο τρέχον έτος και με άλλες εκδηλώσεις πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού περιεχομένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.