Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Καλούδια-Kaloudia: Ένα σύστημα που «φέρνει πιο κοντά» τους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων με...

Καλούδια-Kaloudia: Ένα σύστημα που «φέρνει πιο κοντά» τους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων με το καταναλωτικό κοινό

Kaloudia«Τα Καλούδια-Kaloudia», τρείς συμφοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, δημιούργησαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Kaloudia» την πρώτη εφαρμογή που φέρνει σε επαφή τους παραγωγούς παραδοσιακών προϊόντων με το καταναλωτικό κοινό.

kaloudia2Όραμά τους είναι η πλατφόρμα του «Kaloudia» να γίνει ορόσημο για το ηλεκτρονικό επιχειρείν των παραγωγών παραδοσιακών προϊόντων στην Ελλάδα. “Στοχεύουμε κάθε επισκέπτης στο μέλλον που θα θέλει να μάθει και να αναζητήσει τα προϊόντα του τόπου μας να χρησιμοποίει για το σκοπό αυτό τις εφαρμογές μας και το όνομα «Kaloudia» να συνδεθεί με τις ηλεκτρονικές περιηγήσεις για ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.”

Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο και πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε θέλει να αναζητήσει και να γνωρίσει παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μέσα από την άνεση της φορητής του συσκευής.

Tι σημαίνει “Καλούδια”

Καλούδια, μια ελληνική λέξη η οποία συνοδεύει σημασιολογικά κάθε ωραίο, εύγευστο ή μοναδικής αξίας αγαθό. Έτσι λοιπόν και η ομάδα των “Kaloudia”, δημιουργήσε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία φέρνει τους καταναλωτές πιο κοντά στα Καλούδια της Ελλάδας μόνο με μερικά πατήματα στην οθόνη της κινητής σας συσκευής.

Όπως τονίζουν στην ιστοσελίδα τους:

Οι παραγωγοί χρησιμοποιώντας την διαδικτυακή πύλη του «Kaloudia» έχουν την δυνατότητα να προωθήσουν, να παρουσιάσουν και τελικά να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε κάθε ενδιαφερόμενο καταναλωτή. Από την άλλη, οι καταναλωτές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του «Kaloudia» έχουν την δυνατότητα να αναζητήσουν κοντινές τοποθεσίες από όπου μπορούν να προμηθευτούν ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων απευθείας από τον παραγωγό.

Γιατί προέκυψε όμως αυτή η ανάγκη;

Εξηγούν:

“Πόσες φορές έχει τύχει να επισκεφθείτε ένα τόπο και να θέλετε να βρείτε και να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα αυτού του τόπου, αλλά δεν ξέρετε ούτε ποια είναι αυτά αλλά το κυριότερο από πού μπορείτε να τα αγοράσετε; Πολλοί επισκέπτες στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουν αυτό τον προβληματισμό… Επιπλέον, είναι σημαντικό για κάθε παραγωγό σήμερα να έχει ένα εναλλακτικό, έξυπνο και μοντέρνο τρόπο για να προωθεί και να παρουσιάζει τα προϊόντα του, αυξάνοντας έτσι την πελατειακή του βάση, ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση να επηρεάζει την Ελλάδα.”

Πηγή: agonaskritis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.