Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Etihad προσέφυγε στα δικαστήρια για τη προστασία της επένδυσής της στην...

Η Etihad προσέφυγε στα δικαστήρια για τη προστασία της επένδυσής της στην airberlin

etihad_airberlinΗ Etihad Airways άσκησε νέα αγωγή σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου να ανακαλέσει την έγκριση για 29 πτήσεις κοινού κωδικού με την airberlin.
Πριν από λίγες εβδομάδες, το διοικητικό δικαστήριο του Braunschweig αποφάσισε ότι το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών είχε το δικαίωμα να απορρίψει τις 29 πτήσεις κοινού κωδικού της Etihad Airways και της airberlin, οι οποίες είχαν εγκριθεί για τη λειτουργία τους μόνο έως τις 15 Ιανουαρίου του 2016.

Δεδομένου ότι το δικόγραφο της προσφυγής κατατέθηκε στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο του Lüneburg πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, James Hogan, επανέλαβε τη σταθερή υποστήριξη της αεροπορικής εταιρείας στην airberlin, λέγοντας ότι παραμένει προσηλωμένη στον γερμανικό αερομεταφορέα, στον ανταγωνισμό και στην επιλογή του καταναλωτή για τους γερμανικούς ταξιδιώτες.

«Με την airberlin, συνεργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ότι κανένας ταξιδιώτης δεν θα επηρεαστεί από το αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης και όλες οι κρατήσεις θα διεξαχθούν».

«Θα αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε την επένδυσή μας, τη συνεργασία μας με airberlin και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα στα γερμανικά αεροπορικά ταξίδια».

Ο κ. Hogan εξέφρασε τη δέσμευση της Etihad Airways στην airberlin που ήταν σε πλήρη αντίθεση με την έλλειψη υποστήριξης του Γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών, για μια περήφανη γερμανική αεροπορική εταιρεία.

Η Etihad Airways απέκτησε το 29,2 τοις εκατό των μετοχών της airberlin το 2011, ύστερα από ενθάρρυνση των γερμανικών περιφερειακών εκπροσώπων των εθνικών κυβερνήσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες είχαν λάβει έγκριση για πτήσεις κοινού κωδικού σε συνολικά 63 αεροπορικές γραμμές, παρέχοντας στους Γερμανούς ταξιδιώτες νέες επιλογές σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Το καλοκαίρι του 2014, το Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών είχε εγείρει ανησυχίες σχετικά με 29 πτήσεις κοινού κωδικού, κατόπιν άσκησης πιέσεως από την αεροπορική εταιρεία Lufthansa, και το Νοέμβριο του 2015 ενέκρινε τις 29 αυτές πτήσεις μόνο έως τις 15 Ιανουαρίου του 2016. Οι υπόλοιπες πτήσεις κοινού κωδικού παραμένουν ανεπηρέαστες.

Ο κ. Hogan δήλωσε: «Μαζί, η airberlin και η Etihad Airways, έχουν δημιουργήσει νέα ανταγωνιστική επιλογή για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, βασίζονται σε υπηρεσίες πτήσεων κοινού κωδικού προς διεθνείς προορισμούς που έχουν λειτουργήσει για χρόνια χωρίς οποιεσδήποτε ανησυχίες, καθώς είναι ευνοϊκές για τον ανταγωνισμό και αυξάνουν τις επιλογές των καταναλωτών. Αυτό ήταν απολύτως σωστό, δεδομένου ότι πληρούν τους όρους συμφωνίας των αεροπορικών μεταφορών μεταξύ της Γερμανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων – γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τη δική μας νομική ομάδα εμπειρογνωμόνων και συμβούλων, αλλά και από τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας».

«Τώρα, μετά από τέσσερα χρόνια επενδύοντας στη Γερμανία, έχοντας υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας της airberlin, καθώς και τη δημιουργία δικών μας νέων θέσεων απασχόλησης στη Γερμανία, οι κανόνες αλλάζουν».

«Ως παγκόσμια επιχείρηση, έχουμε επικεντρωθεί στις επενδύσεις μας σε αγορές οι οποίες θα προσφέρουν μακροπρόθεσμες αποδόσεις. Το περιβάλλον μας ενθάρρυνε να επενδύσουν στην airberlin. Ωστόσο, από την  αρχική επένδυση που κάναμε, έχουμε αντιμετωπίσει μια σειρά σημαντικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής των φόρων αεροδρομίου, που μείωσαν άμεσα την κερδοφορία της airberlin».

«Άλλες αγορές, όπως η Αυστραλία, η Ινδία, η Ιταλία, η Σερβία και οι Σεϋχέλλες, έχουν δεχτεί και έχουν στηρίξει τις επενδύσεις μας. Ωστόσο, στη Γερμανία, η δέσμευσή μας εξακολουθεί να υπονομεύεται από τις προσπάθειες άσκησης πιέσεων προστατευτισμού και τις τακτικές της Lufthansa, τον εθνικό αερομεταφορέα».

«Αν η γερμανική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδείξει τη δέσμευσή της να υποστηρίζει όλες τις γερμανικές εταιρείες και τις γερμανικές θέσεις εργασίας, τη φήμη της ως ασφαλής χώρα για επενδύσεις, είναι σε κίνδυνο.

Οι επενδυτές χρειάζονται κάθε διαβεβαίωση ότι η ακεραιότητα των επενδύσεών τους στη Γερμανία θα είναι σεβαστή και θα προστατεύεται».

«Η Etihad Airways είναι όμως ένας επενδυτής σε μια βιομηχανία. Αλλά η εμπειρία μας θα χρησιμεύσει ως μια προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους, όταν πρόκειται για τη λήψη των διεθνών επενδυτικών αποφάσεων».

«Μην κάνετε λοιπόν λάθος. Ο προστατευτισμός θα βλάψει αναμφίβολα το τοπίο των επενδύσεων στη Γερμανία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.