Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόγραμμα Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας: Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου...

Πρόγραμμα Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας: Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2015, εντάχθηκαν 94 επενδυτικά σχέδια

Flyer-Τοπικό-Πρόγραμμα-Άξονας-4-Προσέγγιση-LEADER Foto-Τοπικό-Πρόγραμμα-Άξονας-4-Προσέγγιση-LEADERΟ Απολογισμός του Τοπικού Προγράμματος Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας, παρουσιάστηκε, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016, από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Δράμας και Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Δράμας κύριο Αργύρη Πατακάκη καθώς και το Διευθυντή της ΑΝ.Ε.Δ. κύριο Μανόλη Χατζόπουλο.

Στον Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER) Νομού Δράμας, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2015 εντάχθηκαν 94 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 13.309.613,84 ευρώ, με συνολική δημόσια δαπάνη 8.393.620,50 ευρώ, στηρίζοντας ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και Δημόσιων Έργων του Νομού Δράμας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

«Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο περάσαμε αισιόδοξα μηνύματα στηρίζοντας άμεσα και ουσιαστικά τις επιχειρήσει. Κανένα επενδυτικό σχέδιο ενταγμένο στον Άξονα 4 (Προσέγγιση LEADER), δεν θα μείνει ημιτελές ή θα απενταχθεί. Αντιθέτως, θα ολοκληρωθεί μεταγενέστερα μέσα από πόρους του ΠΑΑ 2014-2020, δηλαδή από το Μέτρο 19 (LEADER).
Πιστεύουμε ότι και στη νέα προγραμματική περίοδο, που το LEADER θα έχει σε πανελλαδικό επίπεδο πάνω από 400.000.000 ευρώ, ο Νομός μας θα απορροφήσει  μεγάλο κομμάτι αυτών το χρημάτων με στόχο να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να αυξηθεί ο πλούτος της τοπικής μας οικονομίας. Τέλος θέλω να τονίσω πως  είμαστε κοντά διευκολύνοντας κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα για να πάμε τον τόπο μπροστά.»

Ο κύριος Χατζόπουλος από την πλευρά του έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις, τονίζοντας πως το Υπουργείο είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο με αυτά τα αποτελέσματα, γιατί δεν δώσαμε μόνο αυτά τα χρήματα στους επενδυτές, αλλά συνεισφέραμε στην υψηλή απορροφητικότητα και στην ελαχιστοποίηση της απώλειας πόρων από πλευράς του τρέχοντος Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.