Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Προσπάθειες της κυβέρνησης για τουριστική και επενδυτική διείσδυση σε ΗΠΑ και Ισραήλ

Προσπάθειες της κυβέρνησης για τουριστική και επενδυτική διείσδυση σε ΗΠΑ και Ισραήλ

StathakisΤη πρόθεσή τους να στηρίξουν την επενδυτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας το κοινό στις χώρες τους και διατηρώντας μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή βοήθειας όπου και όποτε αυτό παραστεί αναγκαίο, τόνισαν,  οι εκπρόσωποι των ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων American Hellenic Institute (AHI) και American Hellenic Progressive Association (AHEPA) και των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων B’ nai B’rith και Conference of Presidents of Major American Jewish Organisations, στη συνάντηση που είχαν χθες με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων, σημειώνεται, πως πραγματοποιούν τη δεύτερη κοινή επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ο κ. Σταθάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή στην ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού, στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που προωθούνται για την διευκόλυνση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων – όπως η παροχή σταθερού φορολογικού πλαισίου για επτά χρόνια, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων κλπ.

Η κ. Κουντουρά μίλησε για την ανοδική πορεία του τουριστικού κλάδου παρά τους περιορισμούς φέτος το καλοκαίρι και τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η διείσδυση της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός στις αγορές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.