Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θεοφάνεια στη Σμύρνη μετά από 94 χρόνια

Θεοφάνεια στη Σμύρνη μετά από 94 χρόνια

theofania.smyrni_2016Στην προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο Κε, πραγματοποιήθηκε με την άδεια των τουρκικών Αρχών η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν επίσημη άδεια και τον αγιασμό των υδάτων τέλεσε ο πατήρ Κύριλλος, ο πρώτος ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος λειτουργεί μόνιμα στη Σμύρνη μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό του 1922. Το πρωί στο ναό της Αγίας Φωτεινής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός.

Στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων. Στον εορτασμό των Θεοφανείων συμμετείχαν εκπρόσωποι από την πόλη της Σμύρνης καθώς και εκατοντάδες Έλληνες που ταξίδεψαν από την  Αθήνα, τη Μυτιλίνη και τη Χίο.

«Είναι μια ιστορική και ιερή τελετή σε αυτή τη μαρτυρική θάλασσα», τόνισε ο πατήρ Κύριλλος εμφανώς συγκινημένος και ευχαρίστησε τις αρχές που έδωσαν την άδεια και τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στο χώρο απέναντι από το παλιό ελληνικό προξενείο.

Όπως εξομολογείται ο πατ. Κύριλλος Συκής αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης στόχος δικός του αλλά και της Ελληνικής Κοινότητας, είναι να τελούνται κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που καθαγιάστηκαν τα ύδατα μετά την καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ελλήνων, 94 χρόνια πριν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.