Αρχική Αεροπορικά Νέα “The Digital Gate” Η μεγάλη στιγμή για την νεανική δημιουργία και...

“The Digital Gate” Η μεγάλη στιγμή για την νεανική δημιουργία και την ψηφιακή καινοτομία έφτασε!

Οι καλύτερες καινοτόμες ψηφιακές ιδέες και εφαρμογές με δυνατότητα υλοποίησης στο χώρο του αεροδρομίου

image008 image010  Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βράβευσε τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες, με δυνατότητα υλοποίησης στο χώρο του αεροδρομίου. Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο του πρωτοποριακού διαγωνισμού “THE DIGITAL GATE: Airport Innovation Challenge – Transforming the Airport Environment”, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου.
image012Ο διαγωνισμός “The Digital Gate” ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, σε συνεργασία του αεροδρομίου με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, με στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού. Τα αποτελέσματα της συμμετοχής ήταν εντυπωσιακά, με 162 συμμετέχοντες και 83 προτάσεις, εκ των οποίων οι 35  προσέφεραν τη δυνατότητα για άμεση αξιοποίηση σε πραγματικό περιβάλλον!

image018Σε συνέχεια 6 workshops και της καθημερινής, πολύτιμης συνδρομής 45 μεντόρων και 18 έμπειρων στελεχών, η ειδική 11μελής επιτροπή αξιολόγησης από τους κλάδους της πληροφορικής, των μεταφορών και των startups, επέλεξε 7 προτάσεις, εκ των οποίων οι 6 θα αξιοποιηθούν στο πραγματικό περιβάλλον του αεροδρομίου της Αθήνας, ενώ μία θα λάβει εξειδικευμένη υποστήριξη από το “Athens Center for Entrepreneurship and Innovation” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικά βραβεία υποστήριξης των ομάδων κατά τη διαδικασία εξέλιξης και ολοκλήρωσης των προτάσεών τους  προσφέρουν και οι εταιρείες πληροφορικής οι οποίες στήριξαν το “Digital Gate” από το ξεκίνημά του (SAP, Microsoft, IBM, IQbility).

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν:
Weather ex Machina (1ο βραβείο)  Εφαρμογή για την πιο αξιόπιστη μετεό πρόβλεψη

Butlair (Βραβείο Early Stage Startup)  Ο «προσωπικός βοηθός» του επισκέπτη στην Ελλάδα

Clio Muse  Εφαρμογή ξενάγησης και πολιτισμού στην Αθήνα

TACTICAL  Αποτελεσματικός προγραμματισμός, εποπτεία και διαχείριση καθημερινών εργασιών προσωπικού σε μεγάλους χώρους & διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Smart Parking System – Human Electric  Θέσεις στάθμευσης σε πραγματικό χρόνο

Airport Assistant  Εφαρμογή κινητών συσκευών / οδηγός ΑμεΑ στο αεροδρόμιο

liateR  Εφαρμογή για «έξυπνες» δοκιμές και shopping μέσω διαδραστικών οθονών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης του διαγωνισμού “The Digital Gate”, o Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε:

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών για ένα πολύ συγκεκριμένο και απαιτητικό περιβάλλον όπως αυτό της αεροδρομιακής κοινότητας. Η ανταπόκριση του κοινού σε ένα διαγωνισμό ιδιαίτερα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Ομάδες νέων ανθρώπων πρότειναν διαφορετικές ψηφιακές καινοτόμες προτάσεις που γνώρισαν σημαντική υποστήριξη από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι διαδικασίες όπως ανάλογοι διαγωνισμοί, δίνουν το πρώτο έναυσμα στους φοιτητές μας να τολμήσουν και να κάνουν τα πρώτα βήματα στο στίβο της επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, η στρατηγική αυτή σηματοδοτεί το σύγχρονο ρόλο των ελληνικών ΑΕΙ ως κέντρων νέων μορφών εκπαίδευσης, καινοτόμου και αξιοποιήσιμης έρευνας και δημιουργίας βιώσιμης, καινοτόμου επιχειρηματικότητας.»

O CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης, τόνισε:

«Η καινοτομία είναι στο DNA του αεροδρομίου και αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς στόχους  μας για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό και την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας. Παράλληλα, οι  ουσιαστικές δράσεις στήριξης των νέων αποτελούν βασικό πυλώνα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Η βούληση και οι στόχοι μας ταυτίστηκαν με εκείνους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έτσι η ιδέα μας για τη διοργάνωση του διαγωνισμού έγινε πραγματικότητα: ο διαγωνισμός της «Ψηφιακής Πύλης» δεν είναι μόνο μια δίοδος προς την καινοτομία και την τεχνολογία. Επιπλέον, σηματοδοτεί ότι οργανισμοί όπως είναι το αεροδρόμιο της Αθήνας, οφείλουν να κρατούν ορθάνοιχτη την πύλη της προόδου και της ανάπτυξης για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα σε εποχές τόσο δύσκολες όσο είναι αυτές που διανύουμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.