Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Celestyal Cruises και Μουσείο Ηρακλειδών δίνουν πρόσβαση στη γνώση σε περισσότερους από...

Celestyal Cruises και Μουσείο Ηρακλειδών δίνουν πρόσβαση στη γνώση σε περισσότερους από 750 μαθητές των Κυκλάδων

Celestyal Cruises

Celestyal Cruises_CSR εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Από αριστερά προς δεξιά διακρίνονται κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Celestyal Cruises ο κος Νίκος Κοντοπρίας, Διευθυντής του Μουσείου Ηρακλειδών, η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises, o κος Άρης Μαυρομμάτης, Ερευνητής της Διδακτικής των Μαθηματικών και συνεργάτης του Μουσείου Ηρακλειδών.
Celestyal Cruises_CSR_εκπαιδευτικό πρόγραμμα_Α
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τα εκπαιδευτικά εκθέματα

Η Celestyal Cruises και το Μουσείο Ηρακλειδών δίνουν πρόσβαση στη γνώση σε περισσότερους από 750 μαθητές των Κυκλάδων με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 
«Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά»
Οι Δήμοι Μήλου και Ίου «συνταξιδιώτες» και αρωγοί για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος που ξεκίνησε από τα νησιά των Κυκλάδων και θα επεκταθεί σε περισσότερους προορισμούς στην Ελλάδα
Celestyal Cruises_CSR_εκπαιδευτικό πρόγραμμα_ΒΣε περισσότερους από 750 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μήλο και την Ίο παρουσιάστηκε με επιτυχία το 2015 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, με την πρωτοβουλία και υποστήριξη της εταιρείας Celestyal Cruises και τη σημαντική συμβολή των Δήμων Μήλου και Ίου.

Συγκεκριμένα, από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015, το πρόγραμμα παρακολούθησαν 550 μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, του Γυμνασίου και του Λυκείου της Μήλου, ενώ το Νοέμβριο του 2015 το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε 212 μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Ίου. Η παρουσίαση του προγράμματος διαρκεί δυο διδακτικές ώρες για κάθε τμήμα. Την πρώτη ώρα τα παιδιά αλληλεπιδρούν ελεύθερα με επιλεγμένα διαδραστικά εκθέματα του μουσείου, ενώ τη δεύτερη μαθαίνουν να διαχειρίζονται βασικές μαθηματικές έννοιες που αντιστοιχούν στην ύλη της τάξης τους, συμμετέχοντας στην παρουσίαση μιας θεματικής ενότητας από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Στους εκπαιδευτικούς των σχολείων δόθηκε όλο το συνοδευτικό παιδαγωγικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για τη συνεχή αξιοποίησή του στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ σε κάθε μαθητή που συμμετείχε η εταιρεία προσέφερε ένα αναμνηστικό-χρηστικό δώρο.

Σύμφωνα με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises: «Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία μας, συνεχίζεται σταθερά η στήριξη στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται, καθώς περισσότεροι από 750 μαθητές όλων των σχολείων της Μήλου και της Ίου απόλαυσαν αυτή τη χρονιά ένα «ταξίδι» στη γνώση, με την παρακολούθηση του προγράμματος του Μουσείου Ηρακλειδών, το οποίο η εταιρεία μετέφερε αποκλειστικά στα συγκεκριμένα νησιά. Με το σημαντικό έργο του Μουσείου Ηρακλειδών που αποτελεί πρότυπο για τα εγχώρια πολιτιστικά δρώμενα και τη συμβολή της Celestyal Cruises, το 2016 θα ανοίξει με τη μεταφορά του προγράμματος σε περισσότερα νησιά στην Ελλάδα, δημιουργώντας «Προορισμούς Γνώσης» για τους μαθητές των περιοχών που βρίσκονται μακριά από τη μητρόπολη».

Ο κος Νικόλαος Κοντοπρίας, Εκτελεστικός Διευθυντής του Μουσείου Ηρακλειδών, αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία με τη Celestyal Cruises που συνάδει με το έργο και τους στόχους του Μουσείου για διαδραστική και αποτελεσματική μάθηση. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» του Μουσείου Ηρακλειδών (Σχεδιασμός-επιστημονική επιμέλεια: Άρης Μαυρομμάτης-Αποστόλης Παπανικολάου, Ερευνητές της Διδακτικής των Μαθηματικών), είπε ότι «πρόκειται για τη συνέχεια κι επέκταση του γνωστού από το 2005 προγράμματος «Τέχνη και Μαθηματικά». Αποτελεί συμπλήρωμα της σχολικής διδασκόμενης ύλης στην κατεύθυνση της διδακτικής διαθεματικότητας και υλοποιείται μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με τα εκθέματα και τα επιλεγμένα έργα τέχνης της μόνιμης διαδραστικής έκθεσης «Παίζω και καταλαβαίνω».

Η μόνιμη έκθεση βρίσκεται στο Κεντρικό κτίριο του μουσείου (Ηρακλειδών 16, Θησείο, Α΄ και Β΄ όροφος). Από τον Οκτώβριο του 2014 έχει υποδεχτεί περισσότερους από 20.000 μαθητές, ενώ από το Μάρτιο του 2015 είναι ανοικτή και κάθε Κυριακή 10:00-18:00 για ενηλίκους και οικογένειες, αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις επιστημονικές γνώσεις τους με τον πιο ψυχαγωγικό τρόπο.
                    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.