Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Όμιλος Goldair: Επιβεβαίωσε για άλλη μια χρονιά τη δυναμική του

Όμιλος Goldair: Επιβεβαίωσε για άλλη μια χρονιά τη δυναμική του

Rail Cargo Logistics – Goldair συνεργασία με τους κρατικούς Αυστριακούς Σιδηροδρόμους
Goldair Cargo το 2016 πρόκειται να συμμετέχει στον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο

Goldair Handling ως το τέλος του τρέχοντος χρόνου, αναμένεται να εξυπηρετήσει, περισσότερες από 110.000 πτήσεις, 22 εκ. επιβάτες και 40 χιλ. τόνους εμπορευμάτων

A006_C064_0101N4

Ο όμιλος GOLDAIR απέδειξε για άλλη μια φορά πως είναι μια διαχρονική εταιρεία που με τις στρατηγικές της επιλογές ακόμη και σε περιόδους ύφεσης όπως οι τωρινές, καταφέρνει να αναπτύσεται και να παρουσιάζει αύξηση του κύκλου εργασιών.

To 2015 ήταν μια χρονιά με δύσκολα γεγονότα τόσο για την χώρα μας όσο και την Ευρώπη και παγκοσμίως, πολλά εκ των οποίων δημιούργησαν νέα δεδομένα, είπαν στη “ΤΝ” στελέχη του Ομίλου Goldair. Η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με την ύφεση των τελευταίων 6 ετών να συνεχίζεται και τις δυσκολίες να πληθαίνουν.

Ο ελληνικός τουρισμός φαίνεται για μια ακόμη χρονιά να αποδεικνύει την σημασία του για την οικονομία της χώρας μας με αυξημένες αφίξεις και έσοδα και σημαντικά αποτελέσματα συνεισφοράς στο ΑΕΠ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το τρέχον έτος για τον όμιλο GOLDAIR υπήρξε μια χρονιά ατέρμονης προσπάθειας συντήρησης των όσων έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και σημαντικών εξελίξεων στους κλάδους που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες του ομίλου.

    •    Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων
GoldAir Check-In 05Για την Goldair Handling το 2015 ήταν μια επιτυχημένη χρονιά τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στη διεθνή, επιδεικνύοντας ανθεκτικότητα σε σχέση με το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.
Πιο αναλυτικά, το 2015 στην Ελλάδα, η εταιρεία πέτυχε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 3,5%, εξυπηρετώντας 6,3% περισσότερες πτήσεις και διατηρώντας το μερίδιο αγοράς της καθώς και τις θέσεις εργασίας, τόσο στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) όσο και στα 25 Περιφερειακά Αεροδρόμια.
Συγχρόνως, η Goldair Handling ανανέωσε τις συνεργασίες με ήδη υπάρχοντες  πελάτες (Air Baltic, Air France- KLM, American Airlines, Arkia, Emirates, LOT, Primera) καθώς επίσης πρόσθεσε στο πελατολόγιο της νέους συνεργάτες όπως (Corendon Turkish, Dniproavia, Katekavia, Orbest, Royal flight, Royal Wings).
Σε διεθνές επίπεδο, με πλήρη επιτυχία ξεκίνησε η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες Qatar Airways & Kenyan Airways στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, στα πλαίσια της συνεργασίας με την τοπική εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, ICAS Σαουδαραβικών συμφερόντων.
Επίσης, η ευρωπαϊκή συμμαχία εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης ground.net, της οποίας η Goldair Handling είναι ιδρυτικό μέλος, καλωσόρισε 2 νέα μέλη, τις εταιρείες Aviator (Σκανδιναβία) & GH Italia (Ιταλία) διευρύνοντας πλέον το δίκτυο κάλυψης, σε 66 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, σε 11 χώρες.
Ακόμα, ενισχύοντας την επένδυση στην εξωστρέφεια, συμμετέχει σε διεθνές consortium για την απόκτηση της 4ης άδειας επίγειας εξυπηρέτησης στο διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι στην Ινδία.
Το 2015, υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις για την Goldair Handling, όπως μεταξύ άλλων:
    •    Αναδείχθηκε στις κορυφαίες επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μετά από έρευνα της ICAP και κατατάχθηκε στην 37η θέση των επιχειρήσεων με τον μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού.
    •    Βραβεύθηκε ως η Καλύτερη Εταιρεία Επίγειας Εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών της χρονιάς 2014 σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της απονομής των 3ων Διεθνών Βραβείων του κλάδου των αερομεταφορών που έλαβε χώρα στην Γενεύη από το διεθνώς αναγνωρισμένο web portal Air Transport News.
    •    Τιμήθηκε από τις αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines για την Αθήνα & SAS για τα Χανιά με τους τίτλους «Passenger Growth Station» και «Overall Special Achievements», αντίστοιχα.
Τέλος, η Goldair Handling αναμένεται να εξυπηρετήσει έως το τέλος του τρέχοντος χρόνου, περισσότερες από 110.000 πτήσεις, 22 εκ. επιβάτες και 40 χιλ. τόνους εμπορευμάτων (σε Ελλάδα, Βουλγαρία & Κύπρο).

    •    Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics

Η Goldair Cargo, επιβεβαίωσε για ακόμη μία χρονιά την δυναμική της θέση στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και δεχόμενη ισχυρότατες πιέσεις λόγω των capital controls και το πάγωμα στην αγορά, κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει τα μεγέθη της αλλά και να τα ενισχύσει.  

Πιο συγκεκριμένα, για το 2015, η εταιρεία πέτυχε αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου σε ποσοστό 6% και παράλληλα αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που ξεπερνά το 8% με την προσθήκη νέων πελατών.
Επιπλέον, το πολυτιμότερο ίσως επίτευγμα, ήταν η αξιοσημείωτη ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς η εταιρεία δημιούργησε μέσα στο 2015, 82 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό εργαζομένων κατά 19%.

Παράλληλα το 2015 λειτούργησε με σημαντική επιτυχία η νέα εταιρεία σιδηροδρομικών μεταφορών Rail Cargo Logistics – Goldair που σε συνεργασία με τους κρατικούς Αυστριακούς Σιδηροδρόμους κατάφερε να αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στην μεταφορά εμπορευμάτων με τραίνο, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για να καταστεί η Ελλάδα και τα μεγάλα εμπορευματικά κέντρα της πύλη εισόδου της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

Τέλος, η εταιρεία για το 2016, στοχεύει να εντείνει τις επενδύσεις της στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και logistics, συμμετέχει μαζί με άλλες εταιρείες  στον διαγωνισμό για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο, σκοπεύοντας έτσι στην διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, η οποία θα ενισχύσει τελικά το ανθρώπινο δυναμικό της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.