Ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος Καναδός θεατρικός σκηνοθέτης Alan Dilworth φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Αθήνα στο ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena, καθώς θα παρουσιάσει, σε συνεργασία με το Θέατρο Πόρτα, ένα από τα πιο επιτυχημένα καναδικά έργα που έχουν παιχτεί στη χώρα του τα τελευταία χρόνια, το ‘This is War’. Η θεατρική παράσταση, που γράφτηκε από την Hanna Moskowitz και κρίνεται απόλυτα επίκαιρη, θα κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Πόρτα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015.
Η ιστορία αφορά στρατιώτες, μέλη της καναδικής αποστολής στο Αφγανιστάν, οι οποίοι αφού έχουν επιστρέψει από τη θητεία τους ανακαλούν την δική τους εκδοχή των επίπονων γεγονότων που έζησαν τις τελευταίες ημέρες στον πόλεμο και των δύσκολων αποφάσεων που έπρεπε να πάρουν θέτοντας στον εαυτό τους, εμμέσως και στο κοινό, διλήμματα που αντικατοπτρίζονται πολλές φορές και στην καθημερινή μας ζωή.
Ο σκηνοθέτης Alan Dilworth είναι γνωστός για τις σύγχρονες τραγωδίες και τις διασκευές κλασσικών έργων που ανεβάζει. Επίκεντρο του ενδιαφέροντός του είναι η έννοια της δικαιοσύνης και του ανθρώπου. Το 2013 βραβεύτηκε με το Christopher Plummer Fellowship Award of Excellence για τη δουλειά του πάνω σε κλασικά κείμενα. Επίσης είναι Καλλιτεχνικός Συν-διευθυντής και Drummond-Dorrance Fellow στο σημαντικότερο ίσως θέατρο σύγχρονου ρεπερτορίου του Τορόντο Soulpepper Theatre Company, συνιδρυτής και Καλλιτεχνικός Συν-διευθυντής του Sheep No Wool καθώς και συν-ιδρυτής του Belltower Theatre.
Ο Alan σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Grecotel αναφέρει, σχετικά με τη διαμονή του στο Pallas Athena, ότι είναι η πρώτη φορά που νιώθει σε ένα ξενοδοχείο την ζεστασιά της φιλοξενίας του σπιτιού του. Λατρεύει όπως είπε χαρακτηριστικά την δυνατότητα να νιώθει τον παλμό της πόλης να χτυπά στην πλατεία Κοτζιά που έχει ως θέα από τη βεράντα του, ενώ παράλληλα βρίσκει την ησυχία, που χρειάζεται για να εργαστεί, στο graffiti δωμάτιο που τον ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή της άφιξής του. Όπως ανέφερε «η αγαπημένη μου ώρα είναι όταν επισκέπτομαι τον ηλιόλουστο χώρο του εστιατορίου όπου απολαμβάνω κάθε πρωί την πλούσια ποικιλία από ελληνικές γεύσεις που δεν βαριέμαι ποτέ» ενώ τόνισε πόσο εκτιμά το πραγματικό χαμόγελο του προσωπικού που τον καλωσορίζει καθημερινά.