Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες για τις φετινές γιορτές;

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες για τις φετινές γιορτές;

Celestyal Cruises

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Καλλικρατική πόλη Μελισσίων - ΠεντέληςΛίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, το μυαλό των περισσοτέρων βρίσκεται σίγουρα ήδη στο μέρος που θα πλαισιώσει τις φετινές του διακοπές.

Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και παρουσιάζει τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς των Ελλήνων για τις διακοπές των Χριστουγέννων και τους αντίστοιχους της Πρωτοχρονιάς.

 Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Σταθεροί στις επιλογές τους φαίνεται να είναι οι Έλληνες γενικά, αφού οι δέκα πιο δημοφιλείς προορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα είναι ακριβώς ίδιοι με πέρυσι στο σύνολό τους, αλλά με διαφορετική σειρά. Πιο συγκεκριμένα, το βροχερό Λονδίνο φαίνεται να βρίσκεται φέτος στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων, με τη γαλλική πρωτεύουσα να το ακολουθεί καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Η Ρώμη, που ήταν ο περσινός κορυφαίος προορισμός στις ελληνικές επιλογές, βρίσκεται στην τρίτη θέση, ακολουθούμενη από την Αθήνα. Λίγο πιο χαμηλά, στην έκτη θέση συναντάται ο δεύτερος ελληνικός προορισμός, η Θεσσαλονίκη, μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, ενώ η Αράχωβα, ο τρίτος και τελευταίος ελληνικός προορισμός της δεκάδας, βρίσκεται στην ένατη θέση. Η φετινή δεκάδα ολοκληρώνεται με την Κωνσταντινούπολη, η οποία βρίσκεται δύο θέσεις χαμηλότερα από ό,τι στην περσινή κατάταξη.

image001

 

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για την Πρωτοχρονιά

Αντίστοιχη, σχεδόν, ταύτιση όπως αυτή μεταξύ των περσινών και φετινών χριστουγεννιάτικων προορισμών φαίνεται να υπάρχει και ανάμεσα στους πρωτοχρονιάτικους, με μικρές νέες εντάξεις στη φετινή λίστα.  Το Παρίσι καταλαμβάνει την κορυφή, ανεβαίνοντας μια θέση υψηλότερα από πέρυσι, με το Λονδίνο και τη Ρώμη να το ακολουθούν. Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη καταλαμβάνουν τις θέσεις μέχρι την έκτη, ενώ στην έβδομη εμφανίζεται η Θεσσαλονίκη. Παρότι, φαίνεται να είναι μια θέση χαμηλότερα από πέρυσι, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται δύο θέσεις υψηλότερα από την Αθήνα, σε αντίθεση με πέρυσι που οι προτιμήσεις ευνοούσαν περισσότερο την τελευταία. Νέες εντάξεις, ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ των φετινών δέκα δημοφιλέστερων προορισμών, με το Βερολίνο και τη Βαρσοβία να κάνουν την εμφάνισή τους στην όγδοη και δέκατη θέση αντίστοιχα, εκτοπίζοντας από τη λίστα το Μπάνσκο, που πέρυσι είχε την έβδομη θέση και την Κωνσταντινούπολη που το 2014 ήταν στην τέταρτη.

 

 image002

 

Τις πληροφορίες σχετικά με τη μέση τιμή καθενός από αυτούς τους προορισμούς για τις φετινές γιορτές, καθώς και τη μέση διάρκεια διαμονής όσων, Ελλήνων και μη, τις επισκεφθούν, μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

 

 

Οι δημοφιλέστεροι ελληνικοί προορισμοί για τις φετινές γιορτές

Στην αντίστοιχη κατάταξη μόνο για τους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για την Πρωτοχρονιά, οι πρώτοι τέσσερις προορισμοί είναι σταθεροί, εναλλάσσοντας μόνο τις θέσεις τους. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αράχωβα και Πήλιο αποτελούν την πρώτη τετράδα, με την Αράχωβα να έχει σταθερά την τρίτη θέση και το Πήλιο την τέταρτη. Αθήνα και Θεσσαλονίκη εναλλάσσονται μεταξύ της πρώτης και δεύτερης θέσης, με την Θεσσαλονίκη να την καταλαμβάνει για την περίοδο γύρω από την Πρωτοχρονιά και την Αθήνα για την αντίστοιχη περίοδο των Χριστουγέννων.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε την κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καθώς και τη μέση διάρκεια διαμονής σε κάθε ένα από αυτούς, ανά περίπτωση:

image003

 

 

 

Σχετικά με την έρευνα:

Η παραπάνω ανάλυση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγε η trivago για αναζητήσεις που έγιναν μεταξύ πρώτης Ιανουαρίου και 30 Νοεμβρίου 2015, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ ημερομηνιών που εμπεριέχουν το διάστημα 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου με 2 Ιανουαρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.