Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H Ελενα Κουντουρά στην παρουσίαση του σχεδίου τουριστικής προβολής Αττικής από την...

H Ελενα Κουντουρά στην παρουσίαση του σχεδίου τουριστικής προβολής Αττικής από την Περιφέρεια

invitation_GRΜε χαρά βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για την παρουσίαση του νέου στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας της τουριστικής προβολής της Αττικής, τόνισε στη σημερινή ομιλία της, η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά. Η μεγαλύτερη  σε πληθυσμό και σε οικονομική δραστηριότητα περιφέρεια, η Αττική, αντιπροσωπεύει το ζωντανό και σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας και πιστεύουμε και  του ελληνικού τουρισμού. 

Χαιρετίζουμε, λοιπόν,  συνέχισε, την εφαρμογή ενός σχεδίου που επιδιώκει να  προβάλλει μία  φρέσκια, πολυδιάστατη εικόνα της Αττικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων, ο τουρισμός είναι ο δεύτερος ταχύτερα αναπτυσσόμενος κλάδος διεθνώς και ο τρίτος μεγαλύτερος «εργοδότης». Αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ και κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης που ξεπερνούν αυτούς της παγκόσμιας οικονομίας.   Στην Ελλάδα, το 20% του ΑΕΠ συνδέεται με τον τουρισμό, με δυνατότητα διατήρησης  ενός εκατομμυρίου  θέσεων εργασίας άμεσα και έμμεσα.

Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των παραγόντων του Υπουργείου και σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε την εθνική τουριστική πολιτική μας με ορίζοντα πενταετίας.  Η στρατηγική μας στηρίζεται σε 6 βασικούς άξονες :
1) την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
2) την διείσδυση σε νέες αγορές του εξωτερικού και καθιέρωση απευθείας πτήσεων.
3) τη θεσμοθέτηση και προώθηση των Θεματικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
4) τη συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τουριστικό κλάδο για την ενιαία προβολή και την προώθηση του Τουρισμού.
5) την κωδικοποίηση της Τουριστικής Νομοθεσίας και την ενδυνάμωση των υπηρεσιακών δομών του Υπουργείου.
6) την στήριξη της επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων .
Υλοποιώντας την τουριστική στρατηγική μας, αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της χρονιάς αυτής και πετύχαμε, ο  ελληνικός τουρισμός να καταγράψει άνοδο  με το ιστορικό ρεκόρ των 25,5 εκατ. αφίξεων και εσόδων ύψους 14,5 δις ευρώ. Μέσα λοιπόν στο  θετικό αυτό κλίμα, θέλουμε να  βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα: O τουρισμός δίνει λύσεις και διέξοδο προς την ανάπτυξη.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα  τελευταία  διαθέσιμα στοιχεία  της τριμηνιαίας έρευνας  Εργατικού Δυναμικού  η απασχόληση αυξήθηκε  σε περιοχές που  συνδέονται άμεσα με την τουριστική δραστηριότητα, ανάμεσά τους και την Αττική. Την ίδια ώρα, την ώρα των ευκαιριών μέσα στη κρίση, καταγράφεται αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή.  Ενδείκνυται λοιπόν, σε αυτή τη συγκυρία, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής με στόχο  τον δωδεκάμηνο τουρισμό. Να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις που θα τονώσουν την  οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση σε όλη την περιφέρεια. Να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή ανταπόκριση μέσα από τις δράσεις προβολής.

Η Αθήνα, η Αττική και τα νησιά της συνθέτουν  ένα ιδιαίτερο και πολύπλευρο τουριστικό προϊόν που μπορεί να ικανοποιήσει κατηγορίες τουριστών με διαφορετικά ενδιαφέροντα.  Το εξαιρετικό κλίμα, την καθιστά ιδανικό προορισμό τεσσάρων εποχών. Ο επισκέπτης μπορεί να αντλήσει διαφορετικές εμπειρίες σε κοντινή απόσταση, εξερευνώντας την Αθήνα και τον Πειραιά, τα βουνά της Πεντέλης, της Πάρνηθας και του Υμηττού, την παραλιακή ζώνη της Αττικής, τα νησιά του Αργοσαρωνικού,  τους αρχαιολογικούς χώρους και τα πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας αξίας, τις  σπουδαίες πόλεις όπως η Ελευσίνα, τα Μέγαρα, ο Μαραθώνας και ο Ραμνούντας.

Συμφωνώ απόλυτα με την περιφερειάρχη την κα Δούρου στο ότι, η Αττική μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο συνεδριακός τουρισμός, ο πολιτιστικός, ο αθλητικός τουρισμός, το city-break, και φυσικά ο θαλάσσιος τουρισμός στα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και η κρουαζιέρα  με βάση το  μεγαλύτερο σε επιβατική κίνηση λιμάνι της Ευρώπης, τον Πειραιά. 
Είναι σημαντικό λοιπόν να προβάλλουμε ότι η Αττική αποτελεί εκτός από έναν ασφαλή προορισμό και έναν πολυδιάστατο και επαναλαμβανόμενο προορισμό, ωθώντας τους επισκέπτες που θα έρθουν την πρώτη φορά να έχουν λόγους  να ξανάρθουν και δεύτερη και τρίτη, σε διαφορετικές εποχές.

Το Υπουργείο μας διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο για την επένδυση στην ποιότητα των υποδομών και υπηρεσιών. Σημαντικό ρόλο έχουν οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020  για τη στήριξη νέων επενδύσεων και νέων επιχειρήσεων, για εκσυγχρονισμό υπαρχόντων επιχειρήσεων και για τη συνολική βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.  Και η Αττική έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτό. Η ενδυνάμωση του τουρισμού της μπορεί εξάλλου να συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και άλλους τομείς, και να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων.

Από την πλευρά μας θα εξακολουθήσουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και όλους τους συναρμόδιους φορείς να αθροίζουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν τεσσάρων και μία αξέχαστη εμπειρία διακοπών στην Αττική.

Σας ευχαριστώ θερμά, ευχόμενη το νέο σχέδιο να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.