Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Κατάταξη Καταλυμάτων σε Αστέρια ή Κλειδιά για την έκδοση, επανέκδοση και αναθεώρηση...

Κατάταξη Καταλυμάτων σε Αστέρια ή Κλειδιά για την έκδοση, επανέκδοση και αναθεώρηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ): Πως θα αποφύγουμε μια αποτυχία;

Πως όμως θα διεκδικήσουμε τα αστέρια που θέλουμε χωρίς περιπέτειες και ρίσκο;
Τι έργα θα χρειαστεί να γίνουν, έγκαιρα,  χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργία της μονάδας;

hotel-starsΑπό  τα τέλη του Ιουλίου 2014 ξεκίνησε η έκδοση της εθνικής νομοθεσίας για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων. Αποτέλεσμα  ήταν να  οριστικοποιηθεί η μέθοδος αξιολόγησης κατάταξης αστέρων και κλειδιών των καταλυμάτων στα τέλη του περασμένου έτους. Η νέα διαδικασία αξιολόγησης έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο 2015 και αφορά την έκδοση όλων των νέων Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας αλλά και την αναθεώρηση υφιστάμενων.

Μέχρι το τέλος του 2017 όλα τα καταλύματα είναι υποχρεωμένα να αξιολογηθούν με τη νέα διαδικασία, ασχέτως εάν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους λήγει σε ημερομηνία μετά την 31/12/2017.

Αρμόδιος φορέας για την έκδοση του «πιστοποιητικού κατάταξης» είναι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.  Για την έκδοσή του είναι απαραίτητη η αξιολόγηση κατάταξης κάθε μονάδας από έναν αναγνωρισμένο Οργανισμό (διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ). 

Όλοι οι Διαπιστευμένοι Φορείς Ελέγχων & Επιθεωρήσεων για την αξιολόγηση της κατάταξης των καταλυμάτων παρουσιάζονται στον ιστότοπο http://cert.grhotels.gr. Ο ιστότοπος αυτός δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ως πύλη εισόδου στην ειδική «πλατφόρμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης» της διαδικασίας αξιολόγησης κατάταξης των καταλυμάτων.

ennous

“Η ΕΝΝΟΥΣ ΕΠΕ είναι μία εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης επιχειρήσεων, που μπορεί να σας προσφέρει ένα σύνολο ολοκληρωμένων υπηρεσιών για την έγκαιρη προετοιμασία και τη συμφέρουσα συλλογή μορίων, ” είπε στη ΤΝ, ο κ. Πάνος Αντωνακόπουλος, Γενικός Δ/ντής της ΕΝΝΟΥΣ, ” δεν είμαστε Φορέας Ελέγχων” συνέχισε, “είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε ώστε να επιτύχετε την επιθυμητή κατάταξη του καταλύματός σας.”

“Επισκεφτείτε το site μας (www.ennous.gr) ή τηλεφωνήστε μας (210 82 10 175) για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες μας προς τα Ξενοδοχεία και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια.

Ζητείστε να μάθετε για το διαγνωστικό μας εργαλείο!”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.