Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» της Αθήνας, μια πρωτοπόρα ιδέα που έγινε πραγματικότητα

«Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» της Αθήνας, μια πρωτοπόρα ιδέα που έγινε πραγματικότητα

Celestyal Cruises

Η Ελληνική Αστυνομία στην υπηρεσία των ξένων επισκεπτών της Αθήνας, με την συνδρομή Ξ.Ε.Ε. & ΕΞΑΑΑ 

Visitors-Help-Office-12 Visitors-Help-Office-21«Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών», ένα Αστυνομικό τμήμα ειδικά για τουρίστες, δημιουργήθηκε στην Αθήνα. Ένα αίτημα που όπως δηλώνουν Ξ.Ε.Ε. & ΕΞΑΑΑ, δρομολογήθηκε, μετά από πολλά χρόνια σχετικών αιτημάτων από τον τουριστικό κλάδο της Αθήνας, ουσιαστική λύση στο μείζον ζήτημα της εξυπηρέτησης των επισκεπτών της Αθήνας – με τη δημιουργία «Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, στο εξής , οι επισκέπτες της πόλης μας, θα εξυπηρετούνται από το νέο Τμήμα της Αστυνομίας με την ονομασία «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» στην πλατεία Κλαυθμώνος, στελεχωμένο από εξειδικευμένους και ξενόγλωσσους αστυνομικούς, σε περιβάλλον απολύτως κατάλληλο για τους επισκέπτες της πόλης. 


Το «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών», είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που δρομολογήθηκε μεταξύ
α) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, το οποίο στελέχωσε  με τους κατάλληλους αστυνομικούς την Υπηρεσία,
β) του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο ανέλαβε την μίσθωση και την διαμόρφωση του χώρου και
γ) της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), η οποία εξόπλισε τα γραφεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, το συντομότερο δυνατόν.


Αυτά, αποφασίσθηκαν αλλά και επισφραγίσθηκαν επίσημα μέσω της «Συμφωνίας Συνεργασίας» που υπογράφηκε στις  23/7/2015 μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και του Προέδρου του ΞΕΕ κ. Γιώργου Τσακίρη, παρουσία του Προέδρου της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρου Βασιλικού.

Τα εγκαίνια του Γραφείου Εξυπηρέτησης Επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 5-11-2015 με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Αναπληρωτή Υπουργού για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, της κυβερνητικής εκπροσώπου κας. Όλγας Γεροβασίλη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κ. Δημήτριου Αναγνωστάκη, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Τουρισμού κ. Γεράσιμου Ζαχαράτου, του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γεώργιου Τζιάλλα, του πρώην αν. Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτριου Τσακνάκη, ανώτατων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κυρίου Γιώργου Τσακίρη και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού  κ. Αλέξανδρου Βασιλικού.

Το ΞΕΕ και η ΕΞΑΑΑ, χαιρετίζουν την απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να υιοθετήσει την πρωτοβουλία η οποία – για πρώτη φορά επιτρέπει την αλλαγή στον τρόπο και χρόνο εξυπηρέτησης των επισκεπτών και ανοίγει ένα νέο δρόμο συνεργασιών και συνεργιών μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Πρωτεύουσα.
Ειδικότερα σε μια εποχή που ο τουρισμός διεθνώς εστιάζεται στην εμπειρία των επισκεπτών, το «Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών» της Αθήνας έρχεται να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια εμπλουτισμού της εμπειρίας που προσφέρει η πόλη μας.

Visitors-Help-Office-4 Visitors-Help-Office-2Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών Αθηνών, στεγάζεται στην οδό Δραγατσανίου 4 (ισόγειος χώρος, εντός στοάς) στην  Πλατεία Κλαυθμώνος, σε χώρο συνολικού εμβαδού 144 τ.μ, κατάλληλα εξοπλισμένο και  συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό πανελλαδικό δίκτυο της Αστυνομίας  Police on Line, δηλαδή παρέχεται πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές που διευκολύνουν την αυθημερόν  εξυπηρέτηση των επισκεπτών.  Υπάγεται ως δομή στην Τουριστική Αστυνομία.

Το Γραφείο Θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση, σε δύο βάρδιες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με ωράριο λειτουργίας 07.30-22.00 καθημερινά. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 210-3222230 και 210-3222232, εκ των οποίων το δεύτερο λειτουργεί και ως φαξ.

Είναι στελεχωμένο με Αστυνομικούς οι οποίοι προέρχονται από το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας αλλά και από την Υπηρεσία Ασφάλειας Αττικής κατάλληλα εκπαιδευμένους και παρέχει (προς το παρόν) δυνατότητα επικοινωνίας στις εξής γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική και Ισπανική.

Καινοτομία του Γραφείου αποτελεί η διαχείριση περιστατικών και προβλημάτων που αναφέρονται από επισκέπτες από  απλές απώλειες εγγράφων ή κλοπών αντικειμένων έως και την έκδοση των προβλεπόμενων από τον Νόμο πιστοποιητικών προκειμένου να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις  τους και να μην ταλαιπωρούνται .
Στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα μας, με την άμεση και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των επισκεπτών- τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.