Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «O Ήχος του Μεταξιού»: η μουσική παράσταση που προωθεί την ανταλλαγή πολιτισμών...

«O Ήχος του Μεταξιού»: η μουσική παράσταση που προωθεί την ανταλλαγή πολιτισμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

O_ηχος_του_μεταξιουΜε μοναδική της αποσκευή το Guzheng, το αρχαίο κινέζικο έγχορδο σαντούρι, η βιρτουόζα Chang Jing και ο διάσημος φλαουτίστας Zhang D θα παρουσιάσουν μέσα από δύο μοναδικές συναυλίες την παράσταση «Ο ήχος του μεταξιού» στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί ορόσημο στην ανταλλαγή των μουσικών πολιτισμών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, καθώς παντρεύει τα παραδοσιακά όργανα των δύο χωρών μέσα από σύγχρονες μελωδίες.
Η πρώτη μουσική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο θέατρο Τριανόν, όπου οι Chang Jing και Zhang D θα συνοδεύονται από το συγκρότημα αρχαίας ελληνικής λύρας, Lyre ‘n’ Rhapsody. Μάλιστα, οι δύο κορυφαίοι μουσικοί θα ηχογραφήσουν μαζί με το συγκρότημα ένα διαπολιτισμικό άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα και την Κίνα. Το μουσικό τους ταξίδι θα συνεχιστεί στην Σαντορίνη, όπου το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, στο Αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, οι δύο μουσικοί θα αυτοσχεδιάσουν με το δεξιοτέχνη της κρητικής λύρας, Ross Daly. Οι δύο συναυλίες θα κινηματογραφηθούν από τo Meet Culture και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά στην Κίνα.
 
Η Chang Jing είναι η πρώτη μουσικός Guzheng που συνοδεύει το όργανο με τη φωνή της. Έγινε παγκοσμίως γνωστή με τη συμμετοχή της ως σολίστ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Έλληνα διεθνή μουσικό «Yianni». Είναι αναγνωρισμένη διεθνώς για τις ερμηνείες της, που καταφέρνουν να συνταιριάξουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο και την Ανατολή με την Δύση.
 
Η MARKETING GREECE, σταθερά προσανατολισμένη στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσα από τον άξονα του πολιτισμού, μεταξύ άλλων, έχει θέσει τις δύο συναυλίες υπό την αιγίδα της.
 
Τη διοργάνωση των δύο συναυλιών έχει αναλάβει η εταιρεία Meet Culture, μια διεθνής πολιτιστική εταιρεία με βάση την Αθήνα, που έχει ως σκοπό την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.