Αρχική Αεροπορικά Νέα Tus, Orion και Gobalt, οι τρεις αεροπορικές εταιρείες που διεκδικούν βάση στην...

Tus, Orion και Gobalt, οι τρεις αεροπορικές εταιρείες που διεκδικούν βάση στην Κύπρο

Μέχρι το τέλος του έτους θα αδειοδοτηθούν οι δύο αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο.

Κύπρος_Μάριος_ΔημητριάδηςΣε δηλώσεις του στην εκπομπή “Εχουμε Θέμα” του Ράδιο Πρώτο, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, ανέφερε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρείς αιτήσεις υπό εξέταση. Η μια αίτηση αεροπορικής εταιρείας για αδειοδότηση στην Κύπρο είναι πολύ κοντά στη συμφωνία και αναμένεται ότι, το πολύ σε δύο μήνες θα αρχίσει τη δραστηριοποίηση της.

Οι αιτήσεις των άλλων δύο εταιρειών πρόσθεσε, προχωρούν πιο αργά, αλλά όπως έιπε, μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται η αδειοδότηση των δύο εταιρειών.

Η Tus, η Orion και η Gobalt, είναι οι τρεις εταιρείες που διεκδικούν βάση στην Κύπρο. 
 
Η ΤUS είναι πιο έτοιμη και κοντά στην αδειοδότηση, αφού έχει ήδη στόλο τρία αεροσκάφη με έλικες και στόχος είναι η πραγματοποίηση κοντινών δρομολογίων μέχρι δύο ώρες. 
 
Για κοντινούς προορισμούς ενδιαφέρεται και η ΟRION.  Η GOBALT που είναι και η μεγαλύτερη εκ των τριών, καθυστερεί σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, στο θέμα της εξεύρεσης επενδυτή. 
 
Την ίδια ώρα έχει προχωρήσει σε προσλήψεις δυναμικού για να είναι έτοιμη η εταιρεία, με την εξεύρεση του επενδυτή να προχωρήσει τάχιστα και στη δραστηριοποίηση της. 

Ο κ. Δημητριάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο της κρατικής συμμετοχής. Μόνο τα τελευταία χρόνια πρόσθεσε, η κυβέρνηση επιδότησε τις ΚΑ με 130 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: www.sigmalive.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.